Auguste Vickunaite (LT/DE) & Sholto Dobie (UK/LT)

Tis den 27 september kl 19.30.

Gerlesborgsskolan Bohuslän, samlingssalen. Inget förköp, biljett köps vid entrén, enklast med Swish. Entré 100 kr. Barn under 12 år samt studenter på Gerlesborgsskolan/ Scenstudion; fri entré

Auguste använder en gammal rullbandspelare för att generera, spela in och framföra ljud vilka i sin tur utgår från just gamla slitna rullband och den föråldrade bandmaskinens trassliga egenheter och mekaniska krångel.Sholtos musik är personlig och intuitiv och framförs på ett instrument han själv konstruerat utifrån utsorterade orgelrör och säckpipor.

Auguste Vickunaite och Sholto Dobie möttes i Vilnius i Litauen, Augustes födelseort och Sholtos nuvarande hemvist. 

Auguste Vickunaite

Auguste Vickunaite är en Berlin-baserad litauisk ljudkonstnär med bakgrund som naturvetenskaplig fysiker. 

Live- och förinspelat ljudmaterial på tape-loopar skapar ljudcollage av röster, fältinspelningar, akustiska instrument och hittade föremål. Hon har gett solokonserter i en mängd olika sammanhang runt om Europa och hennes musik finns utgiven på bolagen Klammklang och Das Andere Selbst.

 Sholto Dobie

Sholto Dobie är född Edinburgh och bor I Vilnius. Han arbetar med ljud, musik och performancekonst och organiserar även själv konserter och utställningar. 

Musiken utgår från lösa strukturer i vilka en uppsjö av ljudkällor blandea, så som en hembygd orgel, vevlira och fältinspelningar. Hans suggestiva framträdanden är lika fingertoppskänsliga som absurda. Hans musik finns utgiven på Penultimate Press, Mappa, Thanet Tape Center och TakuRoku.