Bandoneonkonsert med Pablo Mainetti

Extrainsatt programpunkt utöver det ordinarie vårprogrammet i samarrangemang med Tanum Kultur & Fritid!

Pablo Mainetti har sedan barnsben hängivit sig åt tangomusiken och började studera Bandoneon vid 14 års ålder. Hans karriär har tagit honom till stora scener runt om i världen och nu har vi glädjen att presentera honom på Gerlseborgsskolan. Han har samarbetat med artister som Rodolfo Medeiros, Roberto Goyeneche, Ute Lemper, Carlos Cano och Joan Manuel Serrat.

Mainetti är medlem i Piazzola Quintet Foundation, har sin egen kvartett och är huvudlärare i bandoneon vid Musikkonservatoriet i Buenos Aires, Argentina National University och konservatoriet Manuel de Falla. Mainetti föddes i Buenos Aires 1971 och är det en av de stora bandoneon-spelarna i dag, i traditionen efter Piazzola och Mederos. Han har studerat i Barcelona, vid konservatoriet i Badalona.

Fredag 1 april kl. 19:30

Musiksalen på Gerlesborgsskolan
Entré 120 kr (biljett köps i restaurangen), barn och ungdomar upp till 18 år gratis.

_MG_2602