Composer in residence: Rosali Grankull

24-27 november 2022

Workshopdagar med det lokala musikkollektivet Bohuslän Big Bang under konstnärlig ledning av Rosali presenteras vid en offentlig konsert lördagen den 26/11 2022 kl 19.30 i samlingssalen på Gerlesborgsskolan Bohuslän.

Foto av Fredrik Bilén

Rosali Grankull är en tonsättare, musiker och ljudkonstnär bosatt i Göteborg som arbetar med akustiska instrument, objekt, litteratur, mikrofoner och människor. 

Under några dagar i november kommer Rosali Grankull i rollen som konstnärlig ledare hålla i en workshop för lokala musikkollektivet Bohuslän Big Bang. Ett arbete som sedan presenteras vid en offentlig konsert den 26 november kl 19.30 i samlingssalen på skolan.

Samarbetet utgår från hur Rosali som musiker och kompositör lyssnar till ljud och hur ljud kan organiseras för att skapa en helhet/form i en demokratisk anda där så väl professionella musiker som ljudnfikna amatörer kan hitta sin plats i musiken.

Rosali Grankull

I sitt arbete letar hon efter en tunn linje av instabilitet för att möjliggöra oväntade frågor och perspektiv i musik. 

Hon är intresserad av ljudens kvalitéer och att alla ljud kommer från en rörelse/händelse. Samspelet mellan partituret och den taktila upplevelsen av fysiska material är en viktig aspekt, att låta perspektiven föra en dialog och samarbeta i sökandet efter ett styckes identitet. 

Rosali är angelägen om att delta i olika samarbeten med andra konstdiscipliner – i ett försök att tänja på var och hur en musikalisk situation kan uppstå.

Arbetar nationellt och internationellt och har skrivit musik för bland annat blås- och symfoniorkestrar, kammarmusikensembler, teater, nutida dans och körer, skapat ljudinstallationer och samarbetat med textilkonstnärer, regissörer, skådespelare, koreografer, keramiker etc.

Arrangemanget sker i samarbete med Musikcentrum Väst. Ett nytt spännande samarbete med fokus på att presentera lokala musiker, band och projekt verksamma i Västra Götalands regionen.