Elin K 2/12 kl 20.00


Musikpresentation med Elin K
Lördag 2 december kl 20.00

Elin K:s avlutar sin veckas långa musikresidens på Gerlesborgsskolan med en presentation av sitt
musikskapande. Hon gjorde sin debut i våras med Strange flowers som hyllades i media.

Hennes musik bjuder in till en karismatisk och drömlik atmosfärisk värld som tar inspiration från gospelkörer och fusioner med R & B-beats.

Om Strange flowers var melankolisk och mörk så är Dragonflies lättare, har mer driv men med samma drömska, filmiska ljudbild. Elin K släpper 3 nya singlar under hösten: Dragonflies, Paradize och Times flying. Produktionen är ett samarbete med producenten Vanessa Liftig (som tidigare också arbetat med artister som Wu-Tan Clan, José González och Looptroop Rockers). Elin jobbar också med Robin Mortensen Lynch som bland annat skrivit låtar till Pink, Backstreet Boys, Justin Timberlake med flera.

-“Elins K’s musik har influenser av Lana Del Ray och Seinabo Sey fast med R&B beats och en helt egen unik röst som biter sig tag i lyssnaren ..Strange Flowers är filmisk och drömsk, nästan som att kliva in i en annan värld, en värld där man vill vara ett tag och lyssna på mera.” Säger Robin Lynch.

Under presentationen kommer hon spela upp en låt live på piano som hon jobbat med under veckan samt berätta om sin låtskrivarprocess. Hon kommer även visa och prata om en musikvideo hon har till sina låtar.

Fri entré