Filmvisning med samtal, Axel Johansson och Martin Sjölander 21/2

Filmvisning med samtal, Axel Johansson och Martin Sjölander 21/2 kl 18:30 i Samlingssalen Gerlesborgsskolan Bohuslän, fri entré

Var går gränsen mellan självförverkligande och konst?
Att skapa sin självbild med hjälp av en kamera är inte helt oproblematiskt. Filmerna visar en terapeuatisk process som tar betraktaren djupt in i upphovsmännens inre och ut i världen, allt från San Fransisco till Cannes. En associativ resa där regissörerna håller krampaktigt i ratten. Vardagliga ting blandas med drömmar och existentiella tankar.

Spänna Bågen utforskar flockbeteende och manlighet, delvis från en balkong i Strängnäs men också i en hemmastudio i Kalmar.
Med hammare och skalpell är en självrannsakande resa där regissören reflekterar kring barndom, socialt arv, drömmar och sitt eget konstnärskap. Vi tar oss från möbelfabriken i Tibro till USA, via mammas köksbord till toppen av örnens bohag.
 Vi vill visa att man kan använda “kameran som dagbok”. Just under det temat går kvällen och vi har pratat om att det hade varit kul att uppmana besökare att ta med sina egna filmer som kan passa under temat “med kameran som dagbok”. De som ser detta får gärna mejla en länk till hi@martinsjolander.eu
– Martin Sjölander