Föreläsning: Linn Andersson Franek – Konst och tatuering

Föreläsning med Linn Andersson Franek 

Konst och tatuering – SALONG TAMPONG

20 November kl 18:30 i Samlingssalen

Fri Entré 

Under sommaren 2019 ställde konstnären och tatueraren Linn Andersson Franek ut sitt projekt Salong Tampong på Galleri Gerlesborg på Gerlesborgsskolan. Projektet var hennes avgångsverk från Akademi Valand i Göteborg där Andersson Franek under våren 2019 tog sin Kandidatexamen i Fri Konst. Nu håller håller hon i ett samtal och en presentation om sitt arbete och hur idén för projektet Salong Tampong föddes. Linn berättar om verken hon visat i sommar samt sitt konstnärsskap i stort och vi vill belysa tatueringskonstens plats inom samtidskonsten,

Det måste kännas tryggt, tryggt, tryggt. Jag kan fixa en kaffe, några öl. Vad du vill egentligen, sålänge du har det bra. Sålänge du känner att du vilar, att nervositeten släpper. Lägg dig på soffan, den kan hål- la om dig under tiden. Jag lovar att göra mitt yttersta för att det ska bli bra, du bestämmer. (utdrag ur manifest)

Salong Tampong är en konstplattform och en mobil tatueringsstudio som startades 2015. Franek har aktivt arbetat för att böja de mansdominerade normer som finns inom tatueringsbranchen och skapa trygga rum för tatuering. Under processen har Franek låtit en en skinnsoffa stå som bas för salongen och i hennes verk presente- rar hon ett antal tatueringar som förevigats på såväl personers som skinnsoffans hud.

Restaurangen håller öppet från en timma innan evenemanget startar!

Välkomna!