Gerlesborgsskolan blir granne med Beckmans på Lidingö

Pressmeddelande 2023-05-04

Gerlesborgsskolan är en av Sveriges största förberedande konstskolor, inriktad på fri konst. Skolan grundades i Bohuslän 1944 av Arne Isacsson. Några år senare tillkom stockholmsskolan med första adress Brännkyrkagatan 19 på Södermalm. Sedan 90-talet har verksamheten bedrivits i Hjorthagens gamla skola.

  • ­Vår flytt till Dalénum-området på Lidingö innebär ett stort lyft för verksamheten. De nya lokalerna i bauhausstil erbjuder rätt förutsättningar med generös takhöjd och ljusinsläpp, säger Johan Wingestad, Gerlesborgsskolans styrelseordförande.

Flytten från Hjorthagen till Lidingö, och den nya hyresvärden Fastpartner, äger rum till årsskiftet. De tidigare kontorslokalerna kommer att byggas om till 8 ateljéer och en större skulpturverkstad, vägg i vägg med Beckmans Designhögskola.

  • Vi ser fram emot att flytta in bredvid Beckmans och att bli en del av ett större sammanhang med Lidingös övriga konstskolor. Vi är också oerhört glada över att kunna erbjuda våra studerande tillgänglighetsanpassade lokaler, utformade efter utbildningens idé och behov, säger Katarina Nitsch, studierektor.

Presskontakt
Katarina Nitsch, studierektor Gerlesborgsskolan i Stockholm
E-post: katarina@gerlesborgsskolan.se
Tel: 079-3499296