Gerlesborgsskolan Bohuslän

”Den mest grundläggande förändringen som skedde under mitt år på Gerlesborgsskolan, det var att jag kände att jag faktiskt kunde satsa på konst.”- Ivan Johansson, 2017

Den konstnärliga grundutbildningen på Gerlesborgsskolan Bohuslän är en tvåårig utbildning på heltid som syftar till att utveckla och fördjupa individuella konstnärskap samt förbereda inför högre studier inom det konstnärliga fältet. Utbildningen bedrivs med statsbidrag och står under tillsyn av Myndigheten för yrkeshögskolan: https://www.konstkulturutbildning.se/Om-utbildningarna/

Stiftelsens kulturverksamhet är öppen för allmänheten och innehåller bland annat utställningar med samtida konstnärer, offentliga föreläsningar, konserter och konstnärlig verksamhet för barn och unga. I samarbete med Bottna Kulturfestivalförening som drivs av eldsjälar i bygden visas varje år ett ambitiöst program med uppskattade filmer för vuxna och barn i skolans lokaler.

Gerlesborg Kök och Kafé är en viktig mötesplats för studerande och allmänheten i skolans kreativa atmosfär och fina läge vid Bottnafjorden.

Under sommaren erbjuder Gerlesborgsskolan Bohuslän kortare konstkurser för allmänheten. För att se program, anmälningstider och priser, besök sidan Konstkurser eller kontakta Claudia Theel, claudia@gerlesborgsskolan.se eller 0523 – 517 10.

Gerlesborgsskolan Bohuslän ligger vackert havsnära i byn Gerlesborg i Tanums Kommun, strax norr om Bovallstrand och söder om Hamburgsund. I Gerlesborg med omnejd finns ett sprudlande konstliv med närhet till bland annat Konstnärernas Kollektivverkstad (KKV), Scenkonststudion Gerlesborg, Skärskäll Ekoby och Vitlycke Performning Arts.

Gerlesborgsskolan Bohuslän och Gerlesborgsskolan Stockholm har en gemensam Facebooksida som heter Gerlesborgsskolan och Instagramkontot gerlesborgsskolan. Gerlesborgsskolan Bohuslän finns på Instagram under namnet gerlesborgsskolanbohuslän och som hashtag #Gerlesborgsskolanbohuslän.

Utbildningen Pedagogik och lärare
Lokaler Leva och bo i Gerlesborg