Konstnärlig grundutbildning Bohuslän

”Den mest grundläggande förändringen som skedde under mitt år på Gerlesborgsskolan, det var att jag kände att jag faktiskt kunde satsa på konst.”- Ivan Johansson

Den konstnärliga grundutbildningen är en tvåårig utbildning på heltid som syftar till att utveckla och fördjupa individuella konstnärskap samt förbereda inför högre studier inom det konstnärliga fältet. Utbildningen bedrivs med statsbidrag och står under tillsyn av Myndigheten för yrkeshögskolan: https://www.konstkulturutbildning.se/Om-utbildningarna/

Stiftelsens kulturverksamhet är öppen för allmänheten och innehåller bland annat utställningar med samtida konstnärer, offentliga föreläsningar, konserter och konstnärlig verksamhet för barn och unga. I samarbete med Bottna Kulturfestivalförening som drivs av eldsjälar i bygden visas varje år ett ambitiöst program med uppskattade filmer för vuxna och barn i skolans lokaler.

Gerlesborg Kök och Kafé är en viktig mötesplats för studerande och allmänheten i skolans kreativa atmosfär och fina läge vid Bottnafjorden.

Under sommaren erbjuder Gerlesborgsskolan kortare konstkurser för allmänheten. För att se program, anmälningstider och priser, besök sidan Konstkurser eller kontakta Claudia Theel, claudia@gerlesborgsskolan.se eller 0523 – 517 10 el 070 – 245 48 07, info@gerlesborgsskolan.se

Gerlesborgsskolan ligger vackert havsnära i byn Gerlesborg i Tanums Kommun, strax norr om Bovallstrand och söder om Hamburgsund. I Gerlesborg med omnejd finns ett sprudlande konstliv med närhet till bland annat Konstnärernas Kollektivverkstad (KKV), Scenkonststudion Gerlesborg, Skärskäll Ekoby och Vitlycke Performning Arts.

Har du frågor om utbildningen är du välkommen att höra av dig till utbildningssamordnare Claudia Theel 0523 – 517 10 el 070 – 245 48 07, info@gerlesborgsskolan.se eller studierektor Elin Wikström 0708 – 38 19 58, elin@gerlesborgsskolan.se. Vi tar gärna mot studiebesök.

Röster om Konstnärlig grundutbildning 2019 Klicka här för att läsa ett samtal om upplevelser av studierna med Angel Nicolas Lindgren, Hilda Kaniusonyte Ekengren, Teresia Clifford, Rebecka Johansson, Tomas Vestlund, Axel Åhnberg och Elin Wikström.

Gerlesborgsskolans Facebooksida heter Gerlesborgsskolan. Följ konstnärlig grundutbildning i Bohuslän på Instagram: @schoolofartgerlesbohuslan, @gerlesborgare

Utbildningen Pedagogik och lärare
Lokaler Leva och bo i Gerlesborg