Konstnärlig grundutbildning i Stockholm

Gerlesborgsskolans konstnärliga grundutbildning i Stockholm är en tvåårig utbildning på heltid som syftar till att utveckla och fördjupa individuella konstnärskap samt förbereda inför högre studier inom det konstnärliga fältet. Studier på denna utbildning leder vidare till yrken som konstnär, arkitekt, serietecknare, grafisk formgivare, bildlärare mm. Många av Sveriges mest framstående konstnärer har genom åren studerat på Gerlesborgsskolan i Stockholm.

Gerlesborgsskolan ligger i Hjorthagens gamla skola i centrala Stockholm, en vacker gul träbyggnad från 1900-talets början, där de studerande har egna ateljéplatser i en av skolans 8 stora ateljéer. I skolan omnejd finns Stockholms sprudlande konstliv och puls.

För att ta del av det samtida konstflödet görs regelbundet gallerirundor, studiebesök på konstmuseer samt en internationell studieresa. Skolan har 74 studerandeplatser fördelade på två årsklasser med lokaler i Hjorthagen. Varje studerande har en egen ateljéplats.

Gerlesborgsskolan erbjuder även kortare konstkurser för allmänheten i Stockholm, både under sommaren och under studieåret. För att se program, kurstider och priser, besök sidan Konstkurser i Stockholm >>

Utbildningen bedrivs med statsbidrag och står under tillsyn av Myndigheten för yrkeshögskolan >>

Gerlesborgsskolans Facebooksida heter Gerlesborgsskolan.
Följ Gerlesborgsskolan Stockholm på Instagram:
@schoolofartgerlessthlm

Läs vidare om Gerlesborgsskolans konstnärliga grundutbildning i Stockholm genom att följa någon av länkarna i menyn nedan.

Utbildningen och statistik Lärare
Lokaler Utställningar