Gerlesborgsskolan utlyser residens för musiker

Gerlesborgsskolan Bohuslän utlyser ett veckolångt residens för musiker

Samlingssalen blir replokal under en vecka

 

Under åren har vi ibland kunnat erbjuda musiker tid, rum och sammanhang för att under några dagar arbeta och vistas på Gerlesborgsskolan. Vistelsen har avslutats med en konsert eller öppen repetition där publik bjuds in att ta del av arbetet.

Vi vill nu formalisera arbetsformen och utlyser därför två gånger årligen, vår och vinter, en veckas residens för en eller flera musiker . Vi vill främja samarbeten mellan musik och bildkonst och prioriterar därför musiker som arbetar med visuella inslag eller samarbetar med bildkonstnärer.

Residensveckan hålls i början av maj (datum kan i viss mån anpassas efter sökande).

v.18 och v.20

I residenset ingår:

  • Replokal
  • Boende och helpension
  • Resor till och från Gerlesborgsskolan

För att ansöka om residens skriv en kort presentation om er själva och berätta varför ni är intresserade av residenset (max 1 A4). För att bedöma ansökningarna behöver vi även veta hur många ni är och resvägar för de medverkande. Skicka ansökan till musikgerlesborg@gmail.com . Sista ansökningsdag är 12 mars.

Vid frågor kontakta Musik Gerlesborg via mail!

 

Om Gerlesborgsskolan

Gerlesborgsskolan i Bohuslän bedriver en omfattande kulturverksamhet. Den anrika skolan är belägen mitt i ett kluster av ett rikt kulturliv för vilket vår verksamhets stabilitet, omfattning och professionalism utgör en viktig motor.

Gerlesborgsskolan erbjuder ett ansett publikt kulturprogram året runt. I våra två utställningslokaler producerar vi spetsiga utställningar med ambitionen att skapa ett forum och en plattform för samtidskonst i samklang med platsen där vi befinner oss. Med pedagogik och programverksamhet förmedlar och fördjupar vi utställningarnas innehåll för att nå fram till våra besökare.

Under våra programkvällar presenterar vi intressanta konstnärskap och skapar ett rum för angelägna samtal om konst och kultur i samarbete med platsen och de människor som befolkar den. Gerlesborgsskolan är en välbesökt scen för konserter och scenkonstföreställningar. Vi arbetar med ett brett och inkluderande konstbegrepp.

Samlingsalen vid röda streckets slut