Konsert: Gretli & Heidi

Musikresidens och lördagspresentation med Gretli & Heidi.

Duon Gretli & Heidi bildades av Catharina Backman och Carin Blom i Varieté Vauduvill för snart 30 år sedan. De har under åren utvecklat en musikalisk och visuell duo där alla deras glas är både instrument och scenografi. I deras musikaliska skådenummer färdas de fritt i ett framfantiserat alplandskap.

Deras musik är en slags världsmusik inspirerad av en centraleuropeisk musiktradition, där alltifrån joddling, ländler och klezmer får plats. De senaste åren har de förutom egna turnéer spelat skolkonserter och gjort workshops. De har gett ut två CD:s, en soloskiva ”Gretli & Heidi” och en i samarbete med jazztrion Viva Black, ”Mal Sirine”.

– Vi ser residensvistelsen som en del i skapandet av en ny scenisk konsert: “Mansfantasier” och en möjlighet att komponera och repa in ny musik för våra instrument och röster, säger duon.

Tematiskt kommer konserten handla om mäns förmåga att i sociala sammanhang ta den största platsen, och att denna plats och detta utrymme alltid tas för givet. Vad är det för mekanismer som arbetar? Dessa frågor samt egna erfarenheter och fördomar vill vi gestalta musikaliskt med hjälp av Gretli & Heidis alter egon Hansi & Gert. Instrumenten är våra glasföremål och dragspel samt sång/joddling.

Kvällens musikpresentation kommer delas upp i två akter med 30 min paus i mellan. Först är det Gretli & Heidi som äntrar scenen för att sedan lämna över till Hansi & Gert efter pausen.

Lördag 19 maj kl 19.30 Gerlesborgsskolan Bohuslän, fri entré