Konsert: Groupa

KONSERT I SAMLINGSSALEN

GROUPA

24 JULI 19:30

Groupa tar avstamp i musik som spelats vid allt från bröllop till begravningar, från vallåtar och kulning till Grieg. Ofta handlar det om dansmusik som har framförts av en ensam musiker. Groupa sträcker ut låtarna, betraktar dem ur olika vinklar och i skiftande belysning. Och gör dem till sina egna – i flera fall finns bara en antydan av originalet kvar i deras version.

Mats Edéns inflytande inom svensk folkmusik har varit enorm ända sedan 1970-talet.Hans spelstil, med influenser från både Värmland och Norge, är omisskännlig och har varit utmärkande för Groupas sound ända sedan starten 1980. Bland hans många projekt kan nämnas inspelningar och internationella turnéer med TinaQuartey, Ale Möller, Lena Willemark, Ellika Frisell, Gunnel Mauritzson band.

Terje Isungset är en av Europas främsta nyskapare inom slagverksimprovisation. Han har kallats “personifieringen av det utvidgade slagverksbegreppet” och är känd för att skapa egna instrument av bland annat trä, sten och metall. 2001gav han ut världens första album med instrument av is. Terje spelar också trummor, cymbaler, bockhorn och mungiga, och har komponerat beställningsverk för film, dans och festivalsammanhang samt spelat in nio hyllade soloalbum.

Med skärpa och intensitet i både klang och rytm är Jonas Simonson en av de mest etablerade och innovativa flöjtisterna inom den nordiska folk- och världsmusikscenen. Under de senaste 30 åren har han rest runt om i världen med sin musik och har som artist haft en stor inverkan på den nyskapande svenska folkmusikscenen. Han har många album bakom sig där man får uppleva hans mångsidiga, rytmiska och personliga spelstil. Bland hans många samarbeten märks Crane Dance Trio, Den Fule, Bäsk och Kapell Frisel.

biljetter: https://billetto.se/e/groupa-biljetter-368080

pris: 120 kr (biljetter kan också köpas i dörren)

Restaurangen har öppet en timme innan konserten börjar.

Välkomna!