Konsert: MAG + Arrington de Dionyso

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9 november kl 19.30

Genre: Experimentell punkpop

Entré: 100 kr

SOLO/SOLO: 

MAG (Gbg) + Arrington de Dionyso (US)

Två explosiva solokonserter efter varandra, en energikick i novembermörkret!

MAG är  Magdalena Ågrens soloprojekt. Hon gör musik av trombon, trummaskin, megafon, sång och hembygda elektroniska instrument. Musiken byggs upp från det minsta elementet och växer till en gigantisk dystopisk lo-fi orkester, som ibland är tillbakahållen och suggestiv, ibland kaotisk och vild. Det är en punkig pop attack direkt ut från hjärtat.  

MAG har turnerat flitigt internationellt sen 2008 men släppte inte sitt första album förrän 2016 på Surplus Recordings och Zeon Light Skiva. Hon spelar även i banden Trapped in a loop och SORK. 

WEBBSITE : www.magagren.com

Facebook: https://www.facebook.com/magsweden

LISTEN:

Spotify: https://open.spotify.com/album/5fp3J4tISXm2mzK6t0Wsck

Soundcloud:https://soundcloud.com/magdalena-agren

VIDEOS:

(from Sonic City Festival Curated by Thurston Moore):

http://wildewesten.be/nl/kreuntv/mag-live-sonic-city-2017-0

 

Arrington de Dionyso (f. 1975 Chicago USA) kallar sig för en punkig musiketnolog som låter sig influeras av olika musikaliska kulturer på ett väldigt direkt sätt, dvs inte som en antropolog som studerar det ”exotiskt annorlunda” utan som en inbjuden aktiv deltagare. Med den inställningen har hans reservationslösa engagemang för bl.a javanesisk transmusik (jathilan) nu även gjort honom till en frontfigur på den experimentella musikscenen i Indonesien!

Arringtons musik frammanar, med hans egna ord, en ”uråldrig framtid” (Ancient Future), ibland både chockerande och hallucinatorisk, men alltid med ambitionen att kanalisera kraft och energi till publiken.

Improvisationer frammanas i gränslandet mellan schamanism och extatisk rock n´roll genom att kombinera strupsång (kargyraa) med träblåsinstrument, främst basklarinett, saxofon och den egenhändigt uppfunna Bromiophonen.

https://arrington.bandcamp.com