KONSERT – STHLM SVAGA

 
KONSERT I SAMLINGSSALEN
STHLM SVAGA
26/8 kl 19.30
Genre: Jazz
Entre: 100 kr (Kan köpas i dörren)
Förköp kan också göras på billetto.
Restaurangen har öppet en timma innan konserten startar!

Andreas Hiroui Larsson – trummor
Elsa Bergman – bas
Gustav Rådström – saxofon
Johan Jutterström – saxofon
Linda Oláh – röst
Niklas Barnö – trumpet
Rasmus Borg – piano

Sthlm svaga spelar musik ur post-bop och frijazz traditionen. Genom att spela sådan musik uteslutande ljudsvagt försöker vi skapa en plats där vi kan aktivera den både för oss själva och för en publik. Ljudstark musik riskerar att missa subtila nyanser som vissa svaga ljud besitter. Sthlm svaga vill erbjuda andra att lyssna mer noggrant för att höra mer.

Sthlm svaga kommer bland annat spela det nyskrivna stycket ‘Bells and Whistles’ av Carla Bley.

Sthlm svaga startade 2017 för att undersöka ett konceptuellt förhållande till dynamik inom post-bop, jazz, och frijazzmusiktraditionen. Genom att spela sådan musik uteslutande ljudsvagt försöker vi skapa en plats där vi kan aktivera den både för oss själva och för en publik. Ljudstark musik riskerar att missa subtila nyanser som vissa svagaljud besitter. Sthlm svaga vill erbjuda andra att lyssna mer noggrant för att höra mer.

Efter att ha spelat musik skriven främst under 1960-talet av bland andra Miles Davis, Wayne Shorter, Ornette Coleman och Sun Ra, beställde ensemblen, med bidrag från Kulturrådet, 2018 nyskriven musik av den amerikanska pianisten och kompositören Carla Bley. Bley skrev kompositionen ‘Bells and Whistles’ som ensemblen kommer framföra under konserten.

 

Välkomna!