Konsert: Världsmusiktrion Kaja

KAJA

Albumaktuella trion Kaja, som nyligen fyllt tonåring, låter sin musik få rymma ett brett spektrum av känslouttryck och en kreativ mix av olika influenser.

Kajas hjärta har alltid slagit lite extra för östeuropeisk, rumänsk och balkansk folkmusik men gruppen har sedan starten sökt ett eget musikaliskt språk som rymmer mycket mer. Nu släpper de sitt fjärde album Origo som är en hyllning till livet och döden, resan och evigheten. Influenserna hämtar Kaja liksom tidigare i klezmer och östeuropeisk folkmusik, tango och konstmusik men på Origo finns även nya spår av pop, electronica och västafrikanskt mixat med keltiskt! Allt i ett suggestivt, utvidgat och filmiskt ‘kammarsound of Kaja’.

Kaja har turnerat världen över, samarbetat med poeter, konstnärer och vissångare samt gjort musik till film och teater. Tidigare album är Krackel (2007), Rust (2010) och Tre Trappor Upp (2013) samt Midvintervaka (2012) i samarbete med gruppen Tetra. Livet Nord (numera boende i Siljansnäs!) utsågs till Årets Artist på Folk- och världsmusikgalan 2015.

Förboka biljett här!

MEDLEMMAR
Livet Nord – femsträngad fiol
Camilla Åström – dragspel, piano
Daniel Wejdin – kontrabas

Sagt om Kaja

Kaja har tagit allt som hör livet till, destillerat det på flaska och skakat om”  –  NWT
“Resultatet är oemotståndligt. Samspelet i trion är oerhört lyhört och dynamiskt.” – GFT
“Där finns en nerv och magi som får varje nummer att växa till en slags värld av möjligheter” – Lira

Om NYA albumet ORIGO
“Origo har storstilade anspråk som ändå har täckning.. Enligt uppgift är skivan en hyllning till livet och döden, resan och evigheten. Trion avlöser varandra i skrivandet och deras enormt genomarbetade kompositioner suger sig verkligen fast…/…Det här är nämligen en lika delikat som suggestiv skiva från en ytterst samspelt, gränsöverskridande treenighet. Gästerna kompletterar utan att rubba balansen i kärnan.” Läs hela: https://kulturbloggen.com/?p=123951

Mer info…

Lördagen den 18/5 2019 kl 19.30

Samlingssalen, Gerlesborgsskolan

Entré: 120 kr

Restaurangen håller öppet en timme innan föreställning.