Konstkurser i Stockholm

http://gerlesborgsskolan.se/wp-content/uploads/2019/02/01-1.jpg
http://gerlesborgsskolan.se/wp-content/uploads/2019/02/02-1.jpg
http://gerlesborgsskolan.se/wp-content/uploads/2019/02/06-1.jpg
http://gerlesborgsskolan.se/wp-content/uploads/2019/02/09-1.jpg
http://gerlesborgsskolan.se/wp-content/uploads/2019/02/03-1.jpg
http://gerlesborgsskolan.se/wp-content/uploads/2019/02/08-1.jpg
http://gerlesborgsskolan.se/wp-content/uploads/2019/02/07-1.jpg
http://gerlesborgsskolan.se/wp-content/uploads/2019/02/05-1.jpg
http://gerlesborgsskolan.se/wp-content/uploads/2019/02/010.jpg
http://gerlesborgsskolan.se/wp-content/uploads/2019/02/04-1.jpg

Att komma till Gerlesborgsskolan och gå på kurs kan vara en kreativ nystart, en fördjupning i färgernas fördolda kvaliteter, ett sätt att börja, eller börja om och få ny energi i ett stelnat uttryck. Gerlesborgsskolan ligger i Hjorthagens gamla skola i centrala Stockholm, en vacker träbyggnad i två plan, uppförd i början av 1900-talet. Ropsten är närmaste tunnelbanestation.

Undrar du över något, hör gärna av dig till Tobias Anderson, konstkurssamordnare för Gerlesborgsskolans kurser i Stockholm, via e-post: stockholm@gerlesborgsskolan.se, telefon 079 333 93 38 (telefontid mån, tis, tors kl 9-16, fre kl 9-14).

Viktig information för kursdeltagare i Stockholm hittar du här >>

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i samband med anmälan här >>

Nedan finns information om alla våra aktuella kurser. Bokning sker via e-post, glöm inte att ange vilken kurs anmälan gäller. Bokningen måste innehålla namn, aktuell postadress, telefonnummer och en e-postadress för att registreras. Observera att det ibland kan dröja några dagar innan vi bekräftar en bokning.

Följ Gerlesborgsskolan Stockholm på Instagram:
@schoolofartgerlessthlm

Varmt välkommen!


Gerlesborgsskolan Stockholm, 17-20/10 2019

Introduktion akvarell

med Martin Jacobson
Kursen vänder sig till dig med ingen eller liten erfarenhet av akvarell. Eller till dig som vill gå igenom grunderna igen och kanske hitta nya verktyg och idéer för att ta ditt måleri vidare. Kursen förmedlar grundläggande kunskaper inom måleri med akvarellfärg. Du får introduktioner till färglära och komposition, och utvecklar materialkunskaper om exempelvis papper.
Gemensamma genomgångar varvas med individuella samtal. Tillsammans ska vi försöka svara på varför vi målar och hur vi målar! Kursen kommer att hållas i aulan på Gerlesborgsskolan Stockholm.
Martin Jacobson är utbildad på Konsthögskolan i Malmö har tidigare hållit flera kurser på Gerlesborgsskolan Bohuslän.
Kursdeltagare inbjuds till en introducerande föreläsning om och med Marin Jacobson dagen innan kursstart, ons 16 oktober kl. 13.00, tillsammans med våra årsstudier.
Observera att kost och logi ej ingår i kurserna i Stockholm.
Pris 4 600:-.
Bokning och information: stockholm@gerlesborgsskolan.se


Gerlesborgsskolan Stockholm, 31/10-3/11 2019

Figuration, att se och måla av en annan människa

med Martina Müntzing
Var? Hur? Varför? Vem?
Var:

Gerlesborgsskolan Stockholm oktober/november
Hur:
Vi målar och tecknar av en annan människa, på- och avklädd, under två längre ställningar varvat med kortare pass av teckning/kroki. Vi arbetar i stort format med olja/tempera/akryl, duk/pannå, vad man är bekväm med. Vi samtalar dagligen gemensamt och enskilt kring arbetet, och tittar på samtida och dåtida figurativt måleri.
Varför:
Att lära sig måla av en annan människa följer en lång tradition i konsten. Här lär du dig gestaltning, proportioner, anatomi och koncentration. Fördelen med denna klassiska undervisning är att man står i en grupp tillsammans som ger extra närvaro och energi, och som innehåller lika många tolkningar som deltagare. Man lär sig alltså inte bara av mig utan också av varandra. Denna träning ger en bra plattform att bygga vidare ett konstnärskap på, oavsett vilken disciplin eller ämne man uttrycker sig med.
Vem:
Martina Müntzing är tillbaka med en av våra mest uppskattade kurser! Martina är en figurativ målare utbildad på Konsthögskolan Stockholm och representerad bl.a. på Moderna Museet. I år har hon vunnit Carlsberg Foundation Portrait Award, som kommer att visas i en utställning på Fredriksborgs slott i Hillerød under sommaren.
Observera att kost och logi ej ingår i kurserna i Stockholm.
Pris 4 900:-. (Endast reservlista!)
Bokning och information: stockholm@gerlesborgsskolan.se