Konstkurser i Stockholm

http://gerlesborgsskolan.se/wp-content/uploads/2019/02/01-1.jpg
http://gerlesborgsskolan.se/wp-content/uploads/2019/02/02-1.jpg
http://gerlesborgsskolan.se/wp-content/uploads/2019/02/06-1.jpg
http://gerlesborgsskolan.se/wp-content/uploads/2019/02/09-1.jpg
http://gerlesborgsskolan.se/wp-content/uploads/2019/02/03-1.jpg
http://gerlesborgsskolan.se/wp-content/uploads/2019/02/08-1.jpg
http://gerlesborgsskolan.se/wp-content/uploads/2019/02/07-1.jpg
http://gerlesborgsskolan.se/wp-content/uploads/2019/02/05-1.jpg
http://gerlesborgsskolan.se/wp-content/uploads/2019/02/010.jpg
http://gerlesborgsskolan.se/wp-content/uploads/2019/02/04-1.jpg

Att komma till Gerlesborgsskolan och gå på kurs kan vara en kreativ nystart, en fördjupning i färgernas fördolda kvaliteter, ett sätt att börja, eller börja om och få ny energi i ett stelnat uttryck. Gerlesborgsskolan ligger i Hjorthagens gamla skola i centrala Stockholm, en vacker träbyggnad i två plan, uppförd i början av 1900-talet. Ropsten är närmaste tunnelbanestation.

Undrar du över något, hör gärna av dig via e-post: kursstockholm@gerlesborgsskolan.se.

Viktig information för kursdeltagare i Stockholm hittar du här >>

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i samband med anmälan här >>

Nedan finns information om alla våra aktuella kurser. Bokning sker via e-post, glöm inte att ange vilken kurs anmälan gäller. Bokningen måste innehålla namn, aktuell postadress, telefonnummer och en e-postadress för att registreras. Observera att det ibland kan dröja några dagar innan vi bekräftar en bokning.

Följ Gerlesborgsskolan Stockholm på Instagram:
@schoolofartgerlessthlm

Varmt välkommen!


Gerlesborgsskolan Stockholm, 31/1-2/2, 24-26/4, 4-6/9, 4-6/12 2020

Målardagar med handledning, fördjupning

med Susann Brännström
Vi är glada att kunna meddela att Susann Brännström kommer hålla en kurs på Gerlesborgsskolan Stockholm under 2020, denna gång med fyra sammankomster fördelade över året.
Under fyra perioder träffas en grupp målare i teckningssalen och verkstan på Gerlesborgsskolan Stockholm.
Kursen vänder sig till dig som vill ha fördjupad handledning i din konstnärliga process, och förutsättningen är att du tidigare deltagit i en kurs med Susann Brännström, eller att du har stor erfarenhet av abstrakt måleri. Vi arbetar enbart med vattenbaserade färger, som akryl, vattenbaserad oljefärg, akvarell, tempera, collagetekniker. Under den första sammankomsten kommer det finnas modell på plats och en uppgift kommer ges till första träffen.
Susann Brännström har lång erfarenhet av undervisning och har hållit många uppskattade kurser på Gerlesborgsskolan genom åren.
Observera att kost och logi ej ingår i kurserna i Stockholm.
Pris: 10 800:-.
Bokning och information: kursstockholm@gerlesborgsskolan.se


Gerlesborgsskolan Stockholm, 17-19/4 & Gerlesborgsskolan Bohuslän, 8-12/7 2020

Hur man utvecklar sitt konstnärskap

med Susanna Slöör
Kursen riktar sig till dig som vill finna nya medel för att utveckla ditt konstnärskap. Vi möts i två steg. Först läggs grunden under tre intensiva dagar i Stockholm. Vi ser en aktuell utställning, samtalar gemensamt och individuellt och har tillgång till fina ateljéplatser där du startar upp ditt praktiska arbete. Vi utvecklar under del 1 idéer som du även kan ha som inspiration mellan de två kurspassen.
Del 2 och sommarpasset tillbringas i den vackra natur miljön i Gerlesborg, Bohuslän. 
Du är kanske motiverad att göra en nystart efter en paus, bryta gamla vanor eller söker fördjupning som konstnär. I gruppen stimuleras det kollegiala utbytet och du arbetar med valfritt uttryck som teckning, måleri, objekt, collage eller annat medium. Gemensamma diskussioner kombineras med enskild handledning. Du kan, i mån av plats, endast boka del 2 av kursen om du har deltagit i kursen vid tidigare tillfälle.
Observera att kost och logi ej kan bokas till kursdelen i Stockholm.
Pris: Stockholm 3 300:-, Bohuslän 5 700:- (Tillägg för kost & logi i Bohuslän 3 200:-).
Denna kurs bokas via Bohusläns kursbokning:
Information: info@gerlesborgsskolan.se, 0523-517 10
Till bokningen >>


Gerlesborgsskolan Stockholm, 27-31/5 2020

Kurs i teckning och måleri

med Peter Köhler
Kurs i teckning och vattenbaserat akrylmåleri som vänder sig till oerfarna samt dig med lite mer förkunskaper. Under kursens gång kommer läraren att kontinuerligt ha enskilda samtal med var och en för att på bästa sätt ge konstruktiv kritik. Deltagarna får löpande uppgifter utifrån vart i arbetsprocessen de befinner sig.
Vi tar avstamp i traditionell teckning med inriktning på rumslighet och omgivning för att sedan komma igång med färg. Vi arbetar med bildkompositioner, perspektiv, ljus och skugga. Fantasi, stämningar och narrativ är välkomna ingredienser. Målet är att finna en personlig väg framåt i arbetet och kanske på en högre nivå av abstraktion.
Kursen är lämplig för dig som vill söka dig vidare till en grundläggande konstutbildning eller dig som bara förutsättningslöst vill pröva dig fram.
Veckan avslutas med en gemensam genomgång.
Kursen kommer att hållas i aulan på Gerlesborgsskolan Stockholm och undervisningstiderna är kl 9-16 med uppehåll för en timmes lunch.
Peter Köhler har stor erfarenhet av att leda konstkurser och undervisa på konstskola. Han är utbildad på Kungl. Konsthögskolan 1995-2000, och samarbetar med Galleri Magnus Karlsson i Stockholm.
Observera att kost och logi ej ingår i kurserna i Stockholm.
Pris: 5 300:-.
Bokning och information: kursstockholm@gerlesborgsskolan.se