Konstkurser på Gerlesborgsskolan

http://gerlesborgsskolan.se/wp-content/uploads/2017/03/01.jpg
http://gerlesborgsskolan.se/wp-content/uploads/2017/03/02.jpg
http://gerlesborgsskolan.se/wp-content/uploads/2017/03/03.jpg
http://gerlesborgsskolan.se/wp-content/uploads/2017/03/04.jpg
http://gerlesborgsskolan.se/wp-content/uploads/2017/03/05.jpg
http://gerlesborgsskolan.se/wp-content/uploads/2017/03/06.jpg
http://gerlesborgsskolan.se/wp-content/uploads/2017/03/07.jpg

Att komma till Gerlesborgsskolan och gå på kurs kan vara en kreativ nystart, en fördjupning i färgernas fördolda kvaliteter, ett sätt att börja, eller börja om och få ny energi i ett stelnat uttryck. Ni arbetar i ateljéerna, äter gott och kanske njuter lite extra av stillheten i ett av Sveriges märkvärdigaste landskap med sin historia av den lilla människans kamp med de stora elementen.

Lite bakgrundshistoria kring kursverksamheten på Gerlesborgsskolan finns här >>

Undrar du över något, hör gärna av dig till Claudia Theel, kurssamordnare på Gerlesborgsskolan Bohuslän, via e-post: info@gerlesborgsskolan.se, telefon 0523-517 10.

För kurser i Stockholm hänvisar vi till Tobias Anderson, konstkurssamordnare på Gerlesborgsskolan Stockholm, via e-post: stockholm@gerlesborgsskolan.se, telefon 08-545 666 91.

Viktig information för kursdeltagare hittar du här >>

Nedan finns information om alla våra aktuella kurser. Bokning sker via e-post. Glöm inte att ange vilken kurs anmälan gäller, samt aktuell adress och telefonnummer, samt huruvida du även vill boka kost och logi (finns enbart som alternativ i Bohuslän).
Varmt välkommen!


Gerlesborgsskolan Bohuslän, 8-12/8 2017

Modellen i landskapet och landskapet i modellen

med Stina Wollter
Det finns så mycket att lära som naturen generöst visar oss; riktningar, plan, volymer, rytm, ljus och skugga, valörer, kulörer,  strukturer… Det är ju nästan så att man blir överväldigad. Hur välja motiv? Hur söka?  Hur finna? Hur göra? Detsamma kan sägas om människokroppen. Vilket komplext bygge! I denna kurs tar vi och rör oss mellan modell och landskap och erövrar på olika sätt; med penna, tusch, kol och färger om du vill. Vid bra väder tar vi modellen ut i landskapet. Vad händer då? Vi tecknar mycket och kommer att ha fritt måleri, inför landskap och inför modelluppställningar. Från denna kurs kommer du med verktyg som håller – men kanske med färre ”tjusiga” färdiga målningar. Ta med det material du tycker om.
Pris 5806:- (Tillägg för kost & logi 2752:-).
Denna kurs är fullbokad.


Gerlesborgsskolan Bohuslän, 14-18/8 2017

Färgen i fokus

med Carina Paulsson
Välkommen på upptäcktsresa i färgernas värld! Kursen är för dig som önskar en fördjupad bekantskap med färg och färgverkan. Vi låter oss inspireras av olika sätt att använda färgens egenskaper på ett medvetet vis i måleriet. Detta provar vi och undersöker i verkstadsform i våra egna bilder. För att på bästa vis kunna utföra övningar samt utforska färgens möjligheter under kursen, rekommenderas vattenlösliga, snabbtorkande material som akryl och vinyl. Du kan också välja ett material som du är van vid och känner väl. Vi arbetar lösningsmedelsfritt.
Pris 5448:- (Tillägg för kost & logi 2752:-).
Bokning och information: info@gerlesborgsskolan.se, 0523-517 10


Gerlesborgsskolan Bohuslän, 1-3/9 2017

En helg med yoga och skapande

med Carina Paulsson
Välkommen att inspireras, varva ned och fylla på batterierna under en helg med yoga, skapande i ateljé och promenader i det vackra landskapet. Vi börjar dagen med ett avslappnande pass Yoga-mindfulness, som består av mjuka rörelser, andningsövningar och meditation med fokus på närvaro. Övningarna i ateljén syftar till att fördjupa kontakten med din kreativitet. Vi arbetar med enkla material som kol, tusch och limfärg med tonvikt på själva processen. Detta är en inbjudan både till dig som är nyfiken på skapande men ännu ej provat, och dig som redan är van men kanske vill gå vidare och upptäcka nya sidor. Kursledaren är utbildad yogainstruktör, konstnär samt pedagog med många års erfarenhet. Ankomst fredag kväll, tidig start lördag och söndag kl 7:00, slut söndag efter lunch. Varmt välkommen till en härlig sensommarhelg!
Pris 2180:- inkl. materialpaket (Tillägg för kost & logi 1120:-).
Bokning och information: info@gerlesborgsskolan.se, 0523-517 10


Gerlesborgsskolan Stockholm, 19-22/10 2017

Uppdaterad tempera

med Bengt Jahnsson-Wennberg
Du får under kursen möjlighet att prova på olika temperatekniker samt utveckla ditt måleri både bildmässigt och utifrån temperan som målarteknik. Särskild tonvikt kommer att läggas vid olika sätt att gestalta ljuset genom skiktmåleri, kontrastfärger med mera. Utöver ägoljetempera kommer vi bl.a att arbeta med kasein- och vaxtempera i form av cerra colla, som ger temperafärgen en enastående lyster. Vi prövar också hur man med vinyl som bas kan få en ”modern” mer stryktålig färg som liknar de gamla teknikerna vad gäller yta och lyster. Under kursen experimenterar vi också med olika målarunderlag och grunderingar. Observera att allt material ingår utom penslar och diverse extra tillbehör. Det betyder att färgpigment, papper, pannåer, emulsion, gesso med mera ingår i kursavgiften.
Pris 5300:- inkl. material.
Bokning och information: stockholm@gerlesborgsskolan.se