Konstkurser på Gerlesborgsskolan

http://gerlesborgsskolan.se/wp-content/uploads/2017/03/01.jpg
http://gerlesborgsskolan.se/wp-content/uploads/2017/03/02.jpg
http://gerlesborgsskolan.se/wp-content/uploads/2017/03/03.jpg
http://gerlesborgsskolan.se/wp-content/uploads/2017/03/04.jpg
http://gerlesborgsskolan.se/wp-content/uploads/2017/03/05.jpg
http://gerlesborgsskolan.se/wp-content/uploads/2017/03/06.jpg
http://gerlesborgsskolan.se/wp-content/uploads/2017/03/07.jpg

Att komma till Gerlesborgsskolan och gå på kurs kan vara en kreativ nystart, en fördjupning i färgernas fördolda kvaliteter, ett sätt att börja, eller börja om och få ny energi i ett stelnat uttryck. Ni arbetar i ateljéerna, äter gott och kanske njuter lite extra av stillheten i ett av Sveriges märkvärdigaste landskap med sin historia av den lilla människans kamp med de stora elementen.

Lite bakgrundshistoria kring kursverksamheten på Gerlesborgsskolan finns här >>

Undrar du över något, hör gärna av dig till Claudia Theel, kurssamordnare på Gerlesborgsskolan Bohuslän, via e-post: info@gerlesborgsskolan.se, telefon 0523-517 10.

För kurser i Stockholm hänvisar vi till Tobias Anderson, konstkurssamordnare på Gerlesborgsskolan Stockholm, via e-post: stockholm@gerlesborgsskolan.se, telefon 08-545 666 91.

Viktig information för kursdeltagare hittar du här >>

Nedan finns information om alla våra aktuella kurser. Bokning sker via e-post. Glöm inte att ange vilken kurs anmälan gäller, samt aktuell adress och telefonnummer, samt huruvida du även vill boka kost och logi (finns enbart som alternativ i Bohuslän).
Varmt välkommen!


Gerlesborgsskolan Bohuslän, 30/5-4/6 2017

Akvarell, landskap och bildkomposition

med Lars Holm
Vi arbetar främst med motiv från landskapet kring Gerlesborgsskolan, med inriktning på teknik, samt komposition, där skissen också är en viktig komponent. Kursen vänder sig till både nybörjare och mer avancerade deltagare. Handledning ges individuellt och i gemensamma genomgångar.
Pris 7260:- (Tillägg för kost & logi 3440:-).
Bokning och information: info@gerlesborgsskolan.se, 0523-517 10


Gerlesborgsskolan Bohuslän, 19-22/6 2017

Akvarellmåleri, den mänskliga kroppen

med Maria Nordin
Den här kursen riktar sig till dig som vill lära sig att måla människor. I lekfulla övningar undersöker vi exempelvis händer, ansikten och även kläder. Vi utgår från spegeln eller fotografi. Akvarell gå att använda på en mängd sätt, torrt eller flödigt. Under kursens gång provar vi dessa olika tekniker för att skapa illusionen av olika texturer och ljus. Vi börjar med korta övningar för att sen övergå till en större akvarellmålning. Kursen riktar sig till den vane akvarellmålaren, såväl som till nybörjaren. Det kommer att finnas mycket individuell handledning under kursens gång, samt återkommande genomgångar med hela gruppen.
Pris 4136:- (Tillägg för kost & logi 2064:-).
Denna kurs är fullbokad. För bokning av reservplats och information: info@gerlesborgsskolan.se, 0523-517 10


Gerlesborgsskolan Bohuslän, 26-30/6 2017

Fånga ljuset i dina bilder

med Gunnel Moheim
När vi släpper lös akvarellen i stora vattenflöden, börjar den att leva och lysa! Med lekfulla övningar och uppgifter utforskar vi kontrasternas och svärtans betydelse för att få fram ljuset i bilden. Vi belyser varma och kalla färgers samverkan och skuggornas betydelse. Nu i försommartid, kan den som vill sitta ute och måla! Demonstrationer, handledning och gemensamma bildgenomgångar ingår. Grundkunskaper i akvarell är bra.
Pris 5448:- (Tillägg för kost & logi 2752:-).
Denna kurs är fullbokad.


Gerlesborgsskolan Bohuslän, 3-8/7 2017

Akvarell i Arne Isacssons anda

med Bengt Jacobsson
En akvarellkurs i Arne Isacssons anda! Vi gör laborationer och övningar i ateljén och om vädret tillåter, blir det skisser och målning utomhus. Några dagar blir det även kortare utflykter. Kursen utformas gemensamt i samråd mellan lärare och deltagare och utgår från önskemål och behov. Det blir tid för gemensamma genomgångar och individuell handledning.
Pris 6760:- (Tillägg för kost & logi 3440:-).
Denna kurs är fullbokad.


Gerlesborgsskolan Bohuslän, 11-15/7 2017

Djur i form och färg – familjekurs

med Johan Suneson
Vilken ögonfärg har din snöleopard? Hur stor är din blåa kanin? I kursen arbetar barn och vuxna med att forma djurskulpturer. Vi kommer att arbeta både med teckning och olika sätt att skulptera djur. Under kursen besöker vi Nordens ark och tecknar djur! Där finns många sorters vilda djur och en lantgård med getter, hästar, grisar, kaniner och flera. Med inspiration från besöket arbetar vi vidare i ateljéerna på Gerlesborgsskolan med skulpturer, teckningar och målningar med stöd av teckningar, foton, eller ur minnet. Formandet är lekfullt och ger fantasien plats. Kursen ger tydlig handledning i olika tekniker: Vi använder papier-maché och andra tekniker som reliefer, kolteckning och egna projekt. Vi har gemensamma genomgångar. Material som används i kursen är tapetklister, tidningspapper, hönsnät, ritpapper, ritkol och akrylfärg. Kursen vänder sig till unga och föräldrar/vårdnadshavare, som går kursen tillsammans. Barnens ålder är 9 år och uppåt. Mer info om Nordens Ark: www.nordensark.se.
Pris för vuxen 5000:-, för barn 2500:- (Tillägg för kost & logi 2252:-/1225:-).
Bokning och information: info@gerlesborgsskolan.se, 0523-517 10


Gerlesborgsskolan Bohuslän, 18-23/7 2017

Inre och yttre landskap

med Martin Jacobson
Inre och yttre landskap, hur och varför avbildar vi världen? Kurs i både oljemåleri och akvarell. Vi utforskar hur de två teknikerna skiljer sig åt och kompletterar varandra. Föreläsning om måleriet utifrån Martin Jacobsons eget arbete. Fritt arbete utifrån temat Inre och yttre landskap med individuell handledning och gemensamma genomgångar med kursledaren. Det blir en spännande och mycket innehållsrik kurs.
Pris 5760:- (Tillägg för kost & logi 3440:-).
Bokning och information: info@gerlesborgsskolan.se, 0523-517 10


Gerlesborgsskolan Bohuslän, 24-29/7 2017

Porträtt

med Marianne Andersson
Hur gestaltar jag det unika mötet med en annan människa i ett målat porträtt? Vad är likhet? Vad är realism? Det är några av de frågor som vi kommer att arbeta med under denna inspirerande intensivkurs i porträttmåleri. Varje dag ges nya infallsvinklar och frågeställningar för att utveckla vars och ens individuella relation till porträtt och måleri. Vi har flera porträttmodeller under kursveckan. Konkreta tips och metoder varvas med experiment. Ni får individuell handledning, men också dagliga gemensamma genomgångar av arbetet. Vi kommer efter dagens arbete också att se på bilder av både samtida och äldre tiders porträttmålare. Du behöver inte ha målat porträtt tidigare men några förkunskaper i måleri är önskvärt. Valfritt målar- och teckningsmaterial.
Pris 7260:- (Tillägg för kost & logi 3440:-).
Bokning och information: info@gerlesborgsskolan.se, 0523-517 10

 


Gerlesborgsskolan Bohuslän, 31/7-5/8 2017

Akvarell i bohuslänska landskapet

med Hasse Karlsson
Vi utgår från våra ateljéer på skolan och arbetar med det bohuslänska landskapet. Vi tar emot intryck genom våra sinnen och bearbetar dem medvetet och intuitivt med pensel och färg. Vi gör ett par nedslag på platser i närområdet. Erfarenhet och förkunskaper i akvarell är ett krav.
Pris 7260:- (Tillägg för kost & logi 3440:-).
Bokning och information: info@gerlesborgsskolan.se, 0523-517 10


Gerlesborgsskolan Bohuslän, 8-12/8 2017

Modellen i landskapet och landskapet i modellen

med Stina Wollter
Det finns så mycket att lära som naturen generöst visar oss; riktningar, plan, volymer, rytm, ljus och skugga, valörer, kulörer,  strukturer… Det är ju nästan så att man blir överväldigad. Hur välja motiv? Hur söka?  Hur finna? Hur göra? Detsamma kan sägas om människokroppen. Vilket komplext bygge! I denna kurs tar vi och rör oss mellan modell och landskap och erövrar på olika sätt; med penna, tusch, kol och färger om du vill. Vid bra väder tar vi modellen ut i landskapet. Vad händer då? Vi tecknar mycket och kommer att ha fritt måleri, inför landskap och inför modelluppställningar. Från denna kurs kommer du med verktyg som håller – men kanske med färre ”tjusiga” färdiga målningar. Ta med det material du tycker om.
Pris 5806:- (Tillägg för kost & logi 2752:-).
Denna kurs är fullbokad.


Gerlesborgsskolan Bohuslän, 14-18/8 2017

Färgen i fokus

med Carina Paulsson
Välkommen på upptäcktsresa i färgernas värld! Kursen är för dig som önskar en fördjupad bekantskap med färg och färgverkan. Vi låter oss inspireras av olika sätt att använda färgens egenskaper på ett medvetet vis i måleriet. Detta provar vi och undersöker i verkstadsform i våra egna bilder. För att på bästa vis kunna utföra övningar samt utforska färgens möjligheter under kursen, rekommenderas vattenlösliga, snabbtorkande material som akryl och vinyl. Du kan också välja ett material som du är van vid och känner väl. Vi arbetar lösningsmedelsfritt.
Pris 5448:- (Tillägg för kost & logi 2752:-).
Bokning och information: info@gerlesborgsskolan.se, 0523-517 10


Gerlesborgsskolan Bohuslän, 1-3/9 2017

En helg med yoga och skapande

med Carina Paulsson
Välkommen att inspireras, varva ned och fylla på batterierna under en helg med yoga, skapande i ateljé och promenader i det vackra landskapet. Vi börjar dagen med ett avslappnande pass Yoga-mindfulness, som består av mjuka rörelser, andningsövningar och meditation med fokus på närvaro. Övningarna i ateljén syftar till att fördjupa kontakten med din kreativitet. Vi arbetar med enkla material som kol, tusch och limfärg med tonvikt på själva processen. Detta är en inbjudan både till dig som är nyfiken på skapande men ännu ej provat, och dig som redan är van men kanske vill gå vidare och upptäcka nya sidor. Kursledaren är utbildad yogainstruktör, konstnär samt pedagog med många års erfarenhet. Ankomst fredag kväll, tidig start lördag och söndag kl 7:00, slut söndag efter lunch. Varmt välkommen till en härlig sensommarhelg!
Pris 2180:- inkl. materialpaket (Tillägg för kost & logi 1120:-).
Bokning och information: info@gerlesborgsskolan.se, 0523-517 10


Gerlesborgsskolan Stockholm, 19-22/10 2017

Uppdaterad tempera

med Bengt Jahnsson-Wennberg
Du får under kursen möjlighet att prova på olika temperatekniker samt utveckla ditt måleri både bildmässigt och utifrån temperan som målarteknik. Särskild tonvikt kommer att läggas vid olika sätt att gestalta ljuset genom skiktmåleri, kontrastfärger med mera. Utöver ägoljetempera kommer vi bl.a att arbeta med kasein- och vaxtempera i form av cerra colla, som ger temperafärgen en enastående lyster. Vi prövar också hur man med vinyl som bas kan få en ”modern” mer stryktålig färg som liknar de gamla teknikerna vad gäller yta och lyster. Under kursen experimenterar vi också med olika målarunderlag och grunderingar. Observera att allt material ingår utom penslar och diverse extra tillbehör. Det betyder att färgpigment, papper, pannåer, emulsion, gesso med mera ingår i kursavgiften.
Pris 5300:- inkl. material.
Bokning och information: stockholm@gerlesborgsskolan.se