Konstkurser på Gerlesborgsskolan

Konstkurs på Gerlesborgsskolan Att komma till Gerlesborgsskolan och gå på kurs kan vara en kreativ nystart, en fördjupning i färgernas fördolda kvaliteter, ett sätt att börja, eller börja om och få ny energi i ett stelnat uttryck. Ni arbetar i ateljéerna, äter gott och kanske njuter lite extra av stillheten i ett av Sveriges märkvärdigaste landskap med sin historia av den lilla människans kamp med de stora elementen.

Längre ned på sidan finner du anmälningsformulär för webbanmälan till årets kursutbud.

Lite bakgrundshistoria kring kursverksamheten på Gerlesborgsskolan finns här >>

Undrar du över något, hör gärna av dig till Claudia Theel, kurs- & utbildningssamordnare på Gerlesborgsskolan Bohuslän, via e-post: info@gerlesborgsskolan.se

För kurser i Stockholm hänvisar vi till Tobias Anderson, IT- & konstkurssamordnare på Gerlesborgsskolan Stockholm, via e-post: stockholm@gerlesborgsskolan.se

Viktig information för kursdeltagare hittar du här >>

Varmt välkommen!
Här nedan anmäler du dig till våra kurser. Scrolla ned i kursfönstret för att se hela vårt kursutbud. När du gjort din bokning visas överst i kursfönstret ”Tack för beställningen!”. Sedan får du via e-post en bokningsbekräftelse från oss inom ett par dagar. Aktuella kurslärare presenteras längst ned på sidan.

Aktuella kurslärare:

Bengt Jacobsson

Bengt Jacobsson

Född 1952. Bosatt i Borås. Bildkonstnär med akvarell som huvudsakligt uttrycks­sätt. Har haft ett stort antal separatut­ställningar. Deltagit i ett flertal samlings­utställningar i Sverige och utomlands, bland annat Nordiska Akvarellsällskapets jurybedömda utställningar. Erfarenhet av undervisning i akvarellmåleri.

  oppen

  Carina Paulsson

  Född 1960. Bildkonstnär. Bosatt i Gerles­borg. Utbildad vid Konstfack och Gerlesborgsskolan Bohuslän. Lång pedagogisk erfarenhet.

   Bild3_Ellinor_Kärnestam_Gerles

   Ellinor Kärnestam

   Ellinor Kärnestam jobbar huvudsakligen med animation – stop motion, cellanimation och illustration. Ellinor har studerat konst vid Gerlesborgsskolan i Bohuslän och animation vid Hyper Island i Stockholm. Hon har tidigare bott och arbetat i Berlin och deltagit i produktion av tecknade barnfilmer på Dockhus Animation i Trollhättan. Hon är verksam som illustratör och animatör i Stockholm.

    emil holmer

    Emil Holmer

    Född i Karlstad 1975. Bor och verkar i Berlin. Utbildad vid Umeå konsthögskola. Arbetar med måleri, teckning, collage och grafik.

     branstad-liten

     Fredrik Brånstad

     Född 1973 i Stockholm. Bor och verkar i Stockholm. Utbildad vid Kungl. Konsthögskolan 1997-2002 och innan dess vid Pernby målarskola 1995-97. Har även studerat Konstvetenskap på Stockholms Universitet 1994-95. Arbetar med måleri och har frekvent ställt ut i bl.a. Stockholm och Göteborg.

      06.Monte Verita hut

      Fredrik Söderberg

      Fredrik Söderberg bor och arbetar som bildkonstnär i Stockholm. Han har tidigare varit verksam och bott i både London och Berlin. Har under lång tid arbetat med akvarellen som medium ofta i storskaliga målningar och i större serier av bilder, där motiven ofta varit hämtade från konsthistorien och från religiösa bildtraditioner. Han tillverkar ofta sina egna färger. Har varit vikarierande professor och lektor i måleri på Kungl. Konsthögskolan i Stockholm. Han är representerad på ett flertal institutioner bl.a. Moderna Museet i Stockholm.

       moheim

       Gunnel Moheim

       Konstnär verksam i Stockholm med akvarell som huvudsakligt uttryck. Utilbdad vid Konstskolan i Stockholm, Grafik i Lunnevads folkhögskola samt illustration på Forsbergs skola. Mångfaldiga akademier för Arne Isacsson m. fl. Har lång pedagogisk erfarenhet.

        bild

        Hasse Karlsson

        Född 1952. Bosatt i Vitemölla. Utbildad vid KV Konstskola i Göteborg och vid Konstfack i Stockholm. Har arbetat vid Blekinge tekniska högskola, institutionen för fysisk planering. Kursledare med lång erfarenhet.

         johan-websida,foto

         Johan Suneson

         född 1963, är utbildad vid nordiska konstkolan, Gerlesborgsskolan i Bohuslän och på Valand. Johan arbetar som konstnär med berättande bilder, skulpturer och performance. Han har lång pedagogisk erfarenhet och har haft familjekurser i flera år i Malmö. Johan Suneson undervisar vid Kulturcentrum Skåne och vid Lunds universitet.

          Lars Holm

          Lars Holm

          Född 1953. Bosatt i Uppsala. Konstnär med akvarell som huvudsakligt uttryck. Har tidigare även arbetat med teatermåleri och scenografi, samt designat sviter för Icehotel i Jukkasjärvi. Har undervisat vid Gerlesborgsskolan Bohuslän under lång tid.

           Magnus Berg

           Magnus Berg

           Född 1953. Bor och arbetar i Stockholm, men vistas ofta och gärna i Grekland. Utbildad vid Gerlesborgsskolan Stockholm och Kungliga Konsthögskolan i Stockholm. Tillhör lärarkollegiet på Gerlesborgsskolan Stockholm. En flitig utställare som finns representerad bland annat på Moderna Museet och Nationalmuseum i Stockholm och Göteborgs museum.

            Conversation Piece (II), akvarell, 81x150cm, 2012

            Maria Nordin

            Maria Nordin, född 1980 i Linköping, bor och arbetar i Stockholm. Examinerad från Kungl. Konsthögskolan i Stockholm 2010. Utmärkande för hennes måleri är storskaliga akvareller, ofta närgånga skildringar av kroppar och ansikten. Hon har ställt ut både på olika håll i Sverige och internationellt. Hon är belönad med Beckers konstnärsstipendium och en rad andra stipendier. Samarbetar med Galleri Magnus Karlsson.

             

             Marianne Andersson

             Marianne Andersson

             Född 1956. Verksam i Malmö. Utbildad vid Primus Målarskola i Göteborg och vid Malmö Konstskola Forum. Lång pedagogisk erfarenhet från ett flertal konstskolor bl.a. Munka konstskola. Undervisar sedan 2010 på Kulturcentrum Skåne i Lund.

              martinjacobson

              Martin Jacobson

              Martin Jacobson (f. 1978) bor och arbetar i Stockholm. Han har studerat vid Malmö konsthögskola och arbetar framför allt med olja och akvarell. Han har bl.a. ställt ut på Venedigbiennalen, Sidneybiennalen och på Nordiska akvarellmuseet. I januari 2017 är han aktuell med en utställning på galleri Andréhn-Schiptjenko i Stockholm.

               Niklas Eneblom

               Niklas Eneblom

               Född 1964 i Arvika. Bor och arbetar i Stockholm och Sandviken. Utbildad
               vid Kyrkeruds folkhögskola 1987, KV konstskola 1988, Hovedskous målar­ skola 1989 och Konsthögskolan Valand 1990–1995. Niklas är en återkommande kurslärare hos oss. Samarbetar med Galleri Magnus Karlsson.

                Kjoltyg

                Stina Wollter

                Bosatt och verksam i Uppsala. Utbildad på KV konstskola, HDK och Nordiska Konstskolan. Hon arbetar med motiv som behandlar kropp och historia, barndom, kvinnoliv och möten genom tidslagren. Har haft kurser i teckning och måleri sedan 1990. Huvudlärare och pedagogiskt ansvarig på Uppsala konstskola 1998–2002.

                 brannstrom

                 Susann Brännström

                 Född 1956. Bosatt i Stockholm. Utbildad vid Kungl. Konsthögskolan i Stockholm. Har drivit Nordiska Konstskolan i Finland. Tidigare prefekt vid Konsthögskolan Valand. Har examinerat och varit gästlärare på ett flertal högskolor i Norden och i Kina. Har arbetat med konst i offentlig miljö, och haft en lång rad utställningar i Sverige och utomlands.

                  Ulrika Wärmling

                  Ulrika Wärmling

                  Född 1970 i Uppsala. Bor och arbetar i Stockholm. Utbildad vid Gerlesborgskolan i Stockholm 1995-1997 och Kungl. Konsthögskolan i Stockholm 1997-2002. Har haft en lång rad utställningar i Sverige och andra länder. Arbetar med figurativt måleri med subkulturer som tema.