Konstnärlig grundutbildning

Gerlesborgsskolan är en av Sveriges äldsta och främsta konstskolor inriktad på fri konst. Skolan erbjuder en tvåårig konstnärlig grundutbildning i såväl Bohuslän som Stockholm.

Många av Sveriges mest framstående konstnärer har studerat hos oss – bli en dem

Många av konstnärerna vars verk du hittar på museer, gallerier och biennaler runt om i världen har gått sin grundutbildning på Gerlesborgsskolan. Efter studierna hos oss har de gått vidare till en konstnärlig högskola.

Ta dig vidare till konsthögskolan

Om du vill bli en aktör inom det konstnärliga fältet – exempelvis konstnär, designer, arkitekt, serietecknare, grafisk formgivare, bildlärare eller skapa dataspel – får du de bästa förutsättningarna för att ta dig vidare till högre studier efter två år hos oss.

Fördelar med att studera hos oss

Under dina två år på Gerlesborgsskolan får du kunskap och erfarenhet av att arbeta med olika material och metoder. Du arbetar konstnärligt under vägledning av våra lärare som själva är professionella konstnärer. Våra föreläsningar ger dig en bas i konsthistoria, samtidskonst och konstteori.

Du får stöd i att sätta samman en portfolio där du presenterar dina verk. Portfolion använder du när du presenterar dig för exempelvis en gallerist, men framförallt när du söker till en konstnärlig högskola.

Du lär dig presentera ditt arbete i grupp och att diskutera både ditt eget och andras arbeten på ett fördjupande och utvecklande sätt. Du lär dig metoder för att planera och genomföra dina projekt. Andra fördelar med att studera hos oss är att du skapar ett nätverk med dem som kommer bli dina framtida kollegor.

Ansök till Konstnärlig grundutbildning

Bohuslän eller Stockholm?

Utbildningen i Bohuslän och Stockholm är likvärdig. Dina lärare är yrkesverksamma konstnärer och du får möjlighet att lära dig grunderna i olika material och konstnärliga tekniker. Du får även grundläggande kunskaper i konsthistoria och samtidskonst. Varje år genomförs en studieresa utomlands.

Bohuslän

Gerlesborgsskolan i Bohuslän återfinns i Gerlesborgs vid Bottnafjorden, strax norr om Smögen och ca 5 mil norr om Uddevalla. Skolan i Bohuslän har 40 årsplatser fördelat på utbildningens två år. Alla studerande har en egen ateljéplats från första dagen och du har möjlighet att bo på skolans internat.

Gerlesborgsskolan i Bohuslän är en magnet för konstnärer, kulturella aktivister och fria andar. På platsen finns starka nätverk och många olika aktiviteter: förutom utställningar och konserter är det festivaler, konsthantverk, scenkonst, filosofi, litteratur, samhällsbyggnad, odling. Gerlesborgstrakten har blivit en unik plats med kraftcentra som Konstnärernas kollektivverkstad Bohuslän, Skärshäll ekoby, Scenkonststudion Gerlesborg och mycket annat!

Ladda ner informationsblad

Om du har frågor hör av dig!

Kontakt Bohuslän

Stockholm

Gerlesborgsskolan i Stockholm ligger i Hjorthagen strax norr om innerstaden. Utbildningen har 74 årsplatser fördelat på det två åren. Alla studerande har en egen ateljéplats från första dagen.

Ladda ner informationsblad

Om du har frågor – Hör av dig!

Kontakt Stockholm

Ansök till Konstnärlig grundutbildning

Följ oss i sociala medier

Instagram: @gerlesborgsskolan