Lena Bergendahl & Julia Bondesson

I slutet av september har vi glädjen att presentera Lena Bergendahl och Julia Bondesson som ställer ut parallellt i huvudbyggnadens galleri, Gerlesborgsskolan i Bohuslän.

Vernissage lördag 30 september kl 12-15

Öppettider: måndag-fredag kl. 9-16

Utställningarna pågår fram till den 24 november.

Lena Bergendahl visar An Image of What You See som är en film om en film, och rör sig fram och tillbaka genom olika delar av berättande och varande; mellan idéer, bilder, ljud, klipprum och skärmar. Lena Bergendahl (f. 1982) är verksam som konstnär och regissör som arbetar med kortfilm, videoinstallationer, skulpturer och text, som ofta undersöker frågor om relationen mellan människor, tid, natur, bilder och teknologi.

Julia Bondesson arbetar med skulptur och performance. Hennes skulpturer är snidade i trä med traditionella verktyg och tekniker. Ibland tar de formen av marionettliknande kroppar som figurerar i hennes koreografier. I år tilldelades Julia Bondesson Paul Hedqvists Belöning av Konstakademien. Stora separatutställningar inkluderar Vandalorum i Värnamo, Krognoshuset i Lund, Färgfabriken i Stockholm och Moderna Museet i Malmö.