Lisa Ullén-Nina de Heney Duo + Reading Music

Lördagen 2 april kl 19.30, samlingssalen, Gerlesborgsskolan Bohuslän

Entré: 100 kr. Barn under 12 år samt studenter på Gerlesborgsskolan/Scenkonstelever: fri entré

Förköp via Billetto HÄR

Pianisten Lisa Ullén är en centralfigur inom den svenska jazz- och experimentella improvisationsscenen i Sverige idag. 2018 tilldelades hon bland annat Sveriges Radios utmärkelse Jazzkatten som årets kompositör. Till Gerlesborgsskolan kommer hon den här kvällen med inte mindre än två av sina band/projekt.

Först ut i en konsert med kontrabasisten Nina de Heney, en dynamisk duo som skjutit fram positionerna för den fria improvisationen de senaste 15 åren. Efter paus hör vi Lisa som en av de konstnärliga ledarna i projektet Reading Music i vad som kan vara startskottet för ett nytt lokalt musikkollektiv med intresse för att utforska ljud tillsammans!

Om Lisa och Nina

Lisa Ullén och Nina de Heney har funnits som duo sedan 2007 och profilerade sig snabbt som en av de mest spännande  nya grupper på den svenska improvisationscenen. De har etablerat sig som musiker med ett djupt personligt uttryck, med ett individuellt igenkännligt klang. Det har nu gått 10 år sedan utgivningen av deras första CD ” CARVE”(LJ records, 2009). Efter flera trioproduktioner släppte gruppen sitt andra duoalbum “HYDROZOA” (Found You Recordings 2020).

Lyssna på Lisa och Nina!

Om Reading Music

Projektet Reading Music kommer att genomföra en workshop på skolan tidigare på dagen innan konsert. Workshopen kommer att arbeta konkret med olika sätt att läsa musik, strukturera ljud vid en gruppimprovisation. Arbetet kommer att redovisas som en del av konsertkvällen och involvera både elever och lokala musiker och ljudintresserade improvisatörer!

Reading Music består av Lisa Ullén (piano), Johan Arrias (klarinett/ saxofon) och Henrik Olsson (objekt och elektronik). Dessutom ser vi och framförallt hör vi lokala ljudkonstnärer för första gången tillsammans i Bottna Musikkollektiv:

Anders Dahl, Hanna Macke, Jonatan Liljedal, Johannes Bergmark, Theresa Fend, Lukasz Stanek, Ashraful Kadir och Kenneth Alex.

Välkomna till en friskt vågad nystart för konsertverksamheten 2022!