Lokaler

 

”I Bohuslän gick alla väldigt mycket ”all in” och tog sitt arbete på stort allvar. Man kunde jobba dag och natt om man ville det.” – Julia Lichtenstein

Skolbyggnaden


Skolbyggnaden är skolans huvudbyggnad och här finns samlingssalen, två ateljéer, Galleri Gerlesborg och grundutbildningens galleri, en datasal med kopiator och skrivare, ett litet pentry, skolans bibliotek och kontoret där skolans administration och studierektor arbetar. På övervåningen finns även några övernattningsrum där skolans lärare och gästlärare bor när de kommer för att undervisa.

Samlingssalen


I samlingssalen finns en projektor, ljudanläggning och plats för maximalt 120 personer. Samlingssalen används för undervisning, föreläsningar, konserter, filmvisningar och det veckovisa måndagsmötet där hela skolan samlas på morgonen för information inför den kommande veckan.

Stora Ateljén


Den större ateljén och undervisningssalen har stora fönster mot nordöst och utsikt över saltängen och Bottnadalen. Här finns mycket yta, ett våtrum för färg- och penseltvätt, stafflier och bord. Rummet går att dela av med en utfällbar vägg.

Lilla Ateljén


Den mindre ateljén och undervisningssalen har utsikt nordväst mot havet. Lilla Ateljén går att mörklägga med mörkläggningsgardiner.

Galleri Gerlesborg


I Galleri Gerlesborg visas samtida konstnärer inbjudna av kulturverksamheten. Utställningsprogrammet och utställningarna cureras av Klara Ström.

Grundutbildningens galleri GBZ


Här har tvåorna var sin separatutställning under året. När galleriet inte är upptaget för tvåornas utställningar kan galleriet bokas av andra studerande.

Restaurangen 


Restaurangen ligger i skolans huvudbyggnad, den heter Gerlesborgsskolan Kök och Kafé och drivs av det sociala företaget Vägen ut, Branneby.

Ada och Beda

Ada och Beda är två byggnader i anslutning till huvudbyggnaden. I Ada och Beda finns övernattningsrum för cirka 30 personer. Båda byggnaderna har dusch och toalett i korridorerna, några av rummen har även egen toalett. Ada och Beda används framförallt för inackordering under  konstkurser och av kulturverksamheten.

Röda stugan


Röda Stugan innehåller två kök med matsal det ena är vikt åt de studerande som bor i Ada och Beda, det andra för personal och residenskonstnärer.

Ateljébyggnaden


I ateljébyggnaden finns de studerandes egna ateljéer och skolans verkstäder. Alla studerande får en egen nyckel till hit och har tillgång till byggnaden dygnet runt under terminerna.

UtbildningenPedagogik och lärare
LokalerLeva och bo i Gerlesborg
Röster om skolanAktuellt