INSTÄLLD: Lussevaka! Agnes Mercedes/Floating Spectrum/Lucia-Brutage

OBS!

På grund av Covid -19 tvingas vi ställa in årets lussevaka.

—————————————————————-

Lussevaka i samarbete med Bottna Technoklubb!

Kvällen inleds med intim solokonsert med egensinniga sing-songwritern Agnes Mercedes på Gerlesborgsskolan och fortsätter sedan i Stensalen på KKV med spektakulära Floating Spectrums från Taiwan/Berlin och avslutas med Bottna Technoklubbs Lucia-Brutage #2.

 

AGNES MERCEDES (Sverige) 

Agnes Mercedes bjuder in till vågornas nyanser, bruset, suset och dess dånande drones.

Vidare med en skärande djupdykning ner i det vidunderliga undret av korallskimrande diftonger och marelds mönster, mot tystnaden mellan Koli och jordkroppens inre glödande hjärta…

Som barn öppnade Agnes dörren mot världsalltet tillsammans med familjens knarrande piano, sedan har hon studerat komposition på musikhögskolan, givit ut albumet Melodic Fairytales, Havsandemoner och nu i våras EP:n Heal Into Holiness, hon har framfört över 200 konserter, musik- och ljudsatt film, radio, tv och utställningar i Sverige och utomlands.

”Jag upplever hela skivan som en vattenorganism, en ensam och sökande organism i det mörka ensamma havet. Underbar på samma sätt som skrämmande. Lugnande och upprivande.” – Lira Musikmagasin, recension av ”Havsandemoner”

https://www.agnesmercedes.com

Samlingssalen, Gerlesborgsskolan

Lör 12 december kl 19.30

Restaurangen har som vanligt öppet innan konserten, från kl 18.

Boka bord på sms 0735-166298 eller 0708-731409

 

 

 

Floating Spectrum (Taiwan/Berlin)

pastedGraphic.png

Floating Spectrum’s glimrande musik har en inneboende enkelhet och rikedom på samma gång. Utsträckta klangvärldar och digitalt bearbetade fältinspelningar bygger upp lager på lager av fiktiva miljöljud. Hon vill med sin musik undersöka teman så som tillväxt, förfall och människans motsägelsefulla förhållande till naturen.

Mei-Fang Liau är musikern och ljudteknikern bakom Floating Spectrum, född I Taiwan men numera baserad I Berlin. Hon skapar intuitiva och känslomässiga kompositioner med utgångspunkt från en arbetskrävande och avancerad teknisk praktik. 

Mei-Fangs samarbetspartner I Floating Spectrums, videokonstnären Abe Pazos, delar hennes sensibilitet i sitt arbete med det digitala filmmediet. Tillsammans bjuder de på en audiovisuell resa i vilken människa, natur och teknik är intimt och oskiljaktigt sammanflätade.

https://floatingspectrum.com

Stensalen, KKV

Lör 12 december, ca kl 21.30

 

Entré:

100 kr, vuxen

Barn under 12, gratis

Elever Gerlesborgsskolan samt Scenkonst, gratis

 

Tags: , , ,