Marc Andreas Ingel, utställning i Stockholm

En möjlig sanning

Jag heter Marc Andreas Ingel och jag är målare. I min utställning har jag valt att visa ett urval av arbeten från dom sista 2 åren.

Titeln jag har valt, “En möjlig sanning”, anspelar på ambitionen med mitt skapande. Jag försöker förutsättninglöst att avbilda befintliga tillstånd inom oss människor och visa upp vår utsatthet i den här världen.

Jag använder mig av symboliken i tidlösa ämnen såsom exempelvis kroppsarbetet, modern och barnet, hästen och ryttaren och jag bygger på så sätt upp målningen.

Färgen är central i mitt måleri, framförallt oljefärgen. Jag intresserar mig för dess egenskaper och materialitet och försöker göra den lika påtaglig som själva motivet. Det är med färg jag arbetar och det vill jag ska synas.

Utställning i Gerlesborgsskolan i Stockholm 18 – 23 september.