Medarbetare

catti-brandelius

Catti Brandelius

Studierektor och lärare - Stockholm

Claudia Theel

Claudia Theel

Kurs- & utbildningssamordnare - Bohuslän

elin_medarbetare

Elin Wikström

Verksamhetsledare/VD

karolina-holmlund

Karolina Holmlund

Studierektor och lärare - Stockholm

Foto Mette Muhli

Karolina Pahlén

Kulturansvarig - Bohuslän

Marie Karlsson

Marie Karlsson

Administration

Sofia Teleman

Sofia Teleman

Ekonomi- & utbildningssamordnare

tobias-anderson

Tobias Anderson

IT- & konstkurssamordnare - Stockholm

Bohuslän

Frida Klingberg

Frida Klingberg

Huvudlärare, konstnärlig grundutbildning

  Henrik Andersson

  Henrik Andersson

  Huvudlärare, konstnärlig grundutbildning

   MAR portrait

   Meriç Algün Ringbom

   Huvudlärare, konstnärlig grundutbildning

    Shiva portrait

    Shiva Anoushirvani

    Huvudlärare, konstnärlig grundutbildning

     Stockholm

     Bengt Jahnsson-Wennberg

     Bengt Jahnsson-Wennberg

     Lärare, grundutbildning

      catti-brandelius

      Catti Brandelius

      Studierektor och lärare - Stockholm

      John Stenborg

      John Stenborg

      Lärare, grundutbildning

       karolina-holmlund

       Karolina Holmlund

       Studierektor och lärare - Stockholm

       kristina-painting

       Kristina Jansson

       Lärare, grundutbildning

        Magdalena Dziurlikowska

        Magdalena Dziurlikowska

        Lärare, grundutbildning

         Magnus Berg

         Magnus Berg

         Lärare, grundutbildning

          Mårten Glaumann

          Mårten Glaumann

          Lärare, grundutbildning

           sofiaekstrom

           Sofia Ekström

           Lärare, grundutbildning

            sonia

            Sonia Hedstrand

            Lärare, grundutbildning             Anders Wallin

             Anders Wallin

             Född 1953. Konstnär verksam i Stockholm.Utbildad vid ABF:s Konstskola och Konstfack. Representerad vid bl.a. Konstrådet, Riksdagen och Sveriges Allmänna Konstförening. Lång pedagogisk erfarenhet.

              DSC1112

              Anders Widoff

              Född 1953. Målare och skulptör. Tidigare professor i måleri på Konstfack och Oslo Kunstakademi. Ett stort antal separatutställningar i såväl Sverige som internationellt, bl.a. Moderna Museet, Liljevalchs Konsthall och Wiener Secession, Wien.

               Anne P

               Anne Pira

               Född1961 i Karlskrona. Bor sedan 1986 i Göteborgoch arbetar i ateljé på Konstepidemin i Göteborg. Utbildad vid KV konstskolan, Hovedskous målarskola, Konsthögskolan Valand samt på Bildlärarinstitutet, Konstfack. Arbetar med måleri, fotografi och text. Har tidigare undervisat på bl.a. Nordiska Akvarellmuseet och har lång erfarenhet av workshops i akvarell.

                Asbjorn-Andresen

                Asbjörn Andresen

                Född 1937. Bosatt i Bärfendal. Arbetar med skulptur, måleri, det offentliga rummet och arkitektur i konceptuell mening. Prorektor vid Bergen Arkitekturhögskole till 2010. Utbildad vid Kunstakademiet i Oslo och Paris. Flera offentliga uppdrag. Lärare vid Gerlesborgsskolan från 1986. Ledare för Septemberakademien, Stenakademien och Barfotakademien i Bohuslän.

                 Bengt Jacobsson

                 Bengt Jacobsson

                 Född 1952. Bosatt i Borås. Bildkonstnär med akvarell som huvudsakligt uttrycks­sätt. Har haft ett stort antal separatut­ställningar. Deltagit i ett flertal samlings­utställningar i Sverige och utomlands, bland annat Nordiska Akvarellsällskapets jurybedömda utställningar. Erfarenhet av undervisning i akvarellmåleri.

                  Bengt Jahnsson-Wennberg

                  Bengt Jahnsson-Wennberg

                  Född 1965, utbildad vid Umeå Konsthögskola och sysslar huvudsakligen med måleri, gärna i stora format och ibland i installationer, en slags tredimensionella målningar. Inte sällan är utgångspunkten nedskrivna minnesbilder. Det berättande draget är därför ofta framträdande. Arbetar även med text och har bland annat gett ut en roman och en diktsamling.

                   DSCN0606

                   Bertil Böös

                   En av våra mest erfarna akvarellärare som återkommande haft kurser vid Gerlesborgsskolan och även dess tidigare avdelning i Frankrike. Började som elev, till bland andra Arne Isacsson och har sedan undervisat på en rad andra institutioner och haft ett fyrtiotal separat- och grupputställningar. Genom sina många vistelser i Gerlesborg har han kunnat följa landskapets väx­lingar genom årstider och vädersystem. Bertil Böös är upphovsman till och grundare av Nordiska Akvarellsällskapet. Arbetar främst i Göteborg men håller gärna till bland klipporna i Bohuslän.

                    Bo Wetteryd

                    Bo Wetteryd

                    Född 1951. Målare. Bosatt i Gärsnäs, Skåne. Utbildad vid Gerlesborgsskolan Stockholm och Konstakademien i Stockholm. Har undervisat vid Gerlesborgsskolan i Stockholm och Bohuslän.

                     oppen

                     Carina Paulsson

                     Född 1960. Bildkonstnär. Bosatt i Gerles­borg. Utbildad vid Konstfack och Gerlesborgsskolan Bohuslän. Lång pedagogisk erfarenhet.

                      Bild3_Ellinor_Kärnestam_Gerles

                      Ellinor Kärnestam

                      Ellinor Kärnestam jobbar huvudsakligen med animation – stop motion, cellanimation och illustration. Ellinor har studerat konst vid Gerlesborgsskolan i Bohuslän och animation vid Hyper Island i Stockholm. Hon har tidigare bott och arbetat i Berlin och deltagit i produktion av tecknade barnfilmer på Dockhus Animation i Trollhättan. Hon är verksam som illustratör och animatör i Stockholm.

                       Elsa-Agelii

                       Elsa Agélii

                       Född 1938 i Göteborg. Bosatt i Gerlesborgstrakten. Konstnär med textil och främst broderi som uttrycksmedel. Slöjdföreningens skola 1954-61. Lärare vid HDK och professor i textil konst. Initiativtagare till Täcklebo Broderiakademi, idag en rikstäckande förening med omkring 1000 medlemmar. Driver sedan 2007 ett broderiprojekt med bykvinnor i Indien.

                        emil holmer

                        Emil Holmer

                        Född i Karlstad 1975. Bor och verkar i Berlin. Utbildad vid Umeå konsthögskola. Arbetar med måleri, teckning, collage och grafik.

                         Blaster

                         Ettore ”Blaster” Callegaro

                         Född på 60-talet och uppvuxen i Chioggia i Venedigområdet, Italien. Bor och arbetar i samma område. Har en lång erfarenhet av teckning och måleri och konsten kommer ur en sammansvetsning av hans stora passioner konst, bilar och motorcyklar. Har 25 års erfarenhet av pinstriping.

                          branstad-liten

                          Fredrik Brånstad

                          Född 1973 i Stockholm. Bor och verkar i Stockholm. Utbildad vid Kungl. Konsthögskolan 1997-2002 och innan dess vid Pernby målarskola 1995-97. Har även studerat Konstvetenskap på Stockholms Universitet 1994-95. Arbetar med måleri och har frekvent ställt ut i bl.a. Stockholm och Göteborg.

                           06.Monte Verita hut

                           Fredrik Söderberg

                           Fredrik Söderberg bor och arbetar som bildkonstnär i Stockholm. Han har tidigare varit verksam och bott i både London och Berlin. Har under lång tid arbetat med akvarellen som medium ofta i storskaliga målningar och i större serier av bilder, där motiven ofta varit hämtade från konsthistorien och från religiösa bildtraditioner. Han tillverkar ofta sina egna färger. Har varit vikarierande professor och lektor i måleri på Kungl. Konsthögskolan i Stockholm. Han är representerad på ett flertal institutioner bl.a. Moderna Museet i Stockholm.

                            moheim

                            Gunnel Moheim

                            Konstnär verksam i Stockholm med akvarell som huvudsakligt uttryck. Utilbdad vid Konstskolan i Stockholm, Grafik i Lunnevads folkhögskola samt illustration på Forsbergs skola. Mångfaldiga akademier för Arne Isacsson m. fl. Har lång pedagogisk erfarenhet.

                             bild

                             Hasse Karlsson

                             Född 1952. Bosatt i Vitemölla. Utbildad vid KV Konstskola i Göteborg och vid Konstfack i Stockholm. Har arbetat vid Blekinge tekniska högskola, institutionen för fysisk planering. Kursledare med lång erfarenhet.

                              IGP1649_3

                              Inger Wallertz

                              Född 1941. Bosatt och verksam som målare i Övertun, Hamburgsund. Utbildad vid Gerlesborgsskolan Bohuslän och Hovedskous målarskola i Göteborg. Lärare vid Gerlesborgsskolan sedan 1994.

                               johan-websida,foto

                               Johan Suneson

                               född 1963, är utbildad vid nordiska konstkolan, Gerlesborgsskolan i Bohuslän och på Valand. Johan arbetar som konstnär med berättande bilder, skulpturer och performance. Han har lång pedagogisk erfarenhet och har haft familjekurser i flera år i Malmö. Johan Suneson undervisar vid Kulturcentrum Skåne och vid Lunds universitet.

                                John-E.-Franzen

                                John E. Franzén

                                Född 1942 i Stockholm. Bor sedan 1991 på Österlen. Utbildad vid Kungl. Konsthögskolan 1961-66 och professor vid skolan 1988-95. Ledamot av Konstakademien sedan 1989.

                                 Kristina Jansson

                                 Kristina Jansson

                                 Född 1967. Bor och arbetar i Stockholm. Utbildad vid The Fine Arts Academy, Vienna 1994-1995 och Kungl. Konsthögskolan 1995-2001. Samarbetar med Andréhn-Schiptjenko i Stockholm. Andra pris i Carnegie Art Award 2009. Lärare vid Gerlesborgsskolan Stockholm.

                                  Lars Holm

                                  Lars Holm

                                  Född 1953. Bosatt i Uppsala. Konstnär med akvarell som huvudsakligt uttryck. Har tidigare även arbetat med teatermåleri och scenografi, samt designat sviter för Icehotel i Jukkasjärvi. Har undervisat vid Gerlesborgsskolan Bohuslän under lång tid.

                                   Lars Sandgren

                                   Lars Sandgren

                                   Född 1962. Bosatt i Kungsbacka. Arbetar som bildlärare och som konstnär. Har bl.a. ställt ut på Rådhusgalleriet i Kungälv, Galleri Bacchus (nu Galleri Öhlund) i Borås samt Galleri 25 i Göteborg. Har också samarbetat med Åkerlund och Rausing.

                                    L-G Nilsson

                                    Lars-Göran Nilsson

                                    Född 1954. Bildkonstnär. Bosatt i Stockholm. Utbildad vid Konsthögskolan Valand i Göteborg och Konstakademien i Köpenhamn.

                                     Magnus Berg

                                     Magnus Berg

                                     Född 1953. Bor och arbetar i Stockholm, men vistas ofta och gärna i Grekland. Utbildad vid Gerlesborgsskolan Stockholm och Kungliga Konsthögskolan i Stockholm. Tillhör lärarkollegiet på Gerlesborgsskolan Stockholm. En flitig utställare som finns representerad bland annat på Moderna Museet och Nationalmuseum i Stockholm och Göteborgs museum.

                                      marianordin

                                      Maria Nordin

                                      Född 1980 i Linköping, bor och arbetar i Stockholm. Examinerad från Kungl. Konsthögskolan i Stockholm 2010. Hon har ställt ut både på olika håll i Sverige och internationellt. Hon är belönad med Beckers konstnärsstipendium och en rad andra stipendier. Samarbetar med Galleri Magnus Karlsson.

                                       Conversation Piece (II), akvarell, 81x150cm, 2012

                                       Maria Nordin

                                       Maria Nordin, född 1980 i Linköping, bor och arbetar i Stockholm. Examinerad från Kungl. Konsthögskolan i Stockholm 2010. Utmärkande för hennes måleri är storskaliga akvareller, ofta närgånga skildringar av kroppar och ansikten. Hon har ställt ut både på olika håll i Sverige och internationellt. Hon är belönad med Beckers konstnärsstipendium och en rad andra stipendier. Samarbetar med Galleri Magnus Karlsson.

                                        

                                        Marianne Andersson

                                        Marianne Andersson

                                        Född 1956. Verksam i Malmö. Utbildad vid Primus Målarskola i Göteborg och vid Malmö Konstskola Forum. Lång pedagogisk erfarenhet från ett flertal konstskolor bl.a. Munka konstskola. Undervisar sedan 2010 på Kulturcentrum Skåne i Lund.

                                         martinjacobson

                                         Martin Jacobson

                                         Martin Jacobson (f. 1978) bor och arbetar i Stockholm. Han har studerat vid Malmö konsthögskola och arbetar framför allt med olja och akvarell. Han har bl.a. ställt ut på Venedigbiennalen, Sidneybiennalen och på Nordiska akvarellmuseet. I januari 2017 är han aktuell med en utställning på galleri Andréhn-Schiptjenko i Stockholm.

                                          Morten Paulsen

                                          Morten Paulsen

                                          Född 1936. Bildkonstnär. Bor i Lillehammer, Norge. Utbildad vid Statens Håndverks- og Kunstindustriskole, Oslo, London Central School of Arts, Kunstakademiet i Tondheim och Kunstakademiet i Oslo. F.d. ordförande för Nordiska Akvarellsällskapet.

                                           Niklas Eneblom

                                           Niklas Eneblom

                                           Född 1964 i Arvika. Bor och arbetar i Stockholm och Sandviken. Utbildad
                                           vid Kyrkeruds folkhögskola 1987, KV konstskola 1988, Hovedskous målar­ skola 1989 och Konsthögskolan Valand 1990–1995. Niklas är en återkommande kurslärare hos oss. Samarbetar med Galleri Magnus Karlsson.

                                            Hemmingsson

                                            Nina Hemmingsson

                                            Nina Hemmingsson, född -71, är konstnär och serietecknare, utbildad vid Kunstakademiet i Trondheim och verksam i Stockholm. Hon har gett ut ett antal serieböcker, som t ex ”Jag är din flickvän nu” och ”Snyggast på festen”. 2012 debuterade hon som poet med ”Det var jag som kom hem till dig”.

                                             Peter Köhler

                                             Peter Köhler

                                             Född 1971. Bor och arbetar i Stockholm. Utbildad vid Nordiska konstskolan i Karleby 1992–1994, Kungliga konsthögskolan 1995–2000. Central Saint Martin London 1998. Verksam med utställningar i Sverige och utomlands samt offentliga uppdrag. Samarbetar med galleri Magnus Karlsson. Lång pedagogisk erfarenhet från bland annat Kungl. Konsthögskolan, Valand, Gerlesborgsskolan, Idun Lovén, Nordiska konstskolan, Nyckelviksskolan samt Edsviks konstskola.

                                              Ria Roes Schwartz

                                              Ria Roes Schwartz

                                              Född 1939. Bor i Nyköping. Utbildad vid De Vrije Akademie i Den-Haag, Nederländerna, Gerlesborgsskolan Bohuslän och hos Arne Isacsson i Provence. Har lång pedagogisk erfarenhet.

                                               Sissel Wibom

                                               Sissel Wibom

                                               Född 1962. Utbildad vid Stockholms tillskärarakademi 1980, Academie Superieure des Beaux-Arts, Paris 1984-86, Konsthögskolan Stockholm 1986-91 och 2001. Representerad vid bl.a. Statens Konstråd, Stockholms stad och Riksdagen. Arbetat som lärare på Arkitekturhögskolan, Konstfack och Konstskolan Basis sedan 1996.

                                                Kjoltyg

                                                Stina Wollter

                                                Bosatt och verksam i Uppsala. Utbildad på KV konstskola, HDK och Nordiska Konstskolan. Hon arbetar med motiv som behandlar kropp och historia, barndom, kvinnoliv och möten genom tidslagren. Har haft kurser i teckning och måleri sedan 1990. Huvudlärare och pedagogiskt ansvarig på Uppsala konstskola 1998–2002.

                                                 brannstrom

                                                 Susann Brännström

                                                 Född 1956. Bosatt i Stockholm. Utbildad vid Kungl. Konsthögskolan i Stockholm. Har drivit Nordiska Konstskolan i Finland. Tidigare prefekt vid Konsthögskolan Valand. Har examinerat och varit gästlärare på ett flertal högskolor i Norden och i Kina. Har arbetat med konst i offentlig miljö, och haft en lång rad utställningar i Sverige och utomlands.

                                                  Susanna-Sloor

                                                  Susanna Slöör

                                                  Född 1962. Konstnär och konstkritiker. Bosatt och verksam i Stockholm. Driver nättidskriften Omkonst (www.omkonst.com) tillsammans med konstnären Leif Mattsson sedan 2002. Konstakademiens ständiga sekreterare sedan 2010.

                                                   Ulrika Wärmling

                                                   Ulrika Wärmling

                                                   Född 1970 i Uppsala. Bor och arbetar i Stockholm. Utbildad vid Gerlesborgskolan i Stockholm 1995-1997 och Kungl. Konsthögskolan i Stockholm 1997-2002. Har haft en lång rad utställningar i Sverige och andra länder. Arbetar med figurativt måleri med subkulturer som tema.                                                    miriam_ekeholt_webb

                                                    Miriam Ekeholt

                                                    Restaurangchef                                                    Bertel Fjordvald

                                                    Bertel Fjordvald

                                                    Lokalvård/ Vaktmästeri - Bohuslän

                                                    Kenneth Jonsson

                                                    Kenneth Jonsson

                                                    Vaktmästeri - Bohuslän

                                                    Rosa Hagevi

                                                    Roza Hagevi

                                                    Lokalvård - Stockholm