Medarbetare

Catti Brandelius

Studierektor och lärare - Stockholm (tjänstledig 2017/18)

Claudia Theel

Kurs- & utbildningssamordnare - Bohuslän

Elin Wikström

Verksamhetsledare/VD

John Stenborg

Studierektor & lärare - Stockholm

Karolina Holmlund

Studierektor och lärare - Stockholm

Karolina Pahlén

Kulturansvarig - Bohuslän

Sofia Teleman

Ekonomi- & utbildningssamordnare

Tobias Anderson

IT- & konstkurssamordnare - Stockholm

Bohuslän

Frida Klingberg

Huvudlärare, konstnärlig grundutbildning

  Hanna Sjöstrand

  Huvudlärare, konstnärlig grundutbildning

   Henrik Andersson

   Huvudlärare, konstnärlig grundutbildning

    Meriç Algün Ringbom

    Huvudlärare, konstnärlig grundutbildning (tjänstledig)

     Shiva Anoushirvani

     Huvudlärare, konstnärlig grundutbildning

      Stockholm

      Bengt Jahnsson-Wennberg

      Lärare, grundutbildning

       Catti Brandelius

       Studierektor och lärare - Stockholm (tjänstledig 2017/18)

       Éva Mag

       Lärare, grundutbildning

        Filippa Arrias

        Lärare, grundutbildning

         John Stenborg

         Studierektor & lärare - Stockholm

         Karolina Holmlund

         Studierektor och lärare - Stockholm

         Kristina Jansson

         Lärare, grundutbildning

          Magdalena Dziurlikowska

          Lärare, grundutbildning

           Sofia Ekström

           Lärare, grundutbildning

            Theresa Traore Dahlberg

            Lärare, grundutbildning             Anders Wallin

             Född 1953. Konstnär verksam i Stockholm.Utbildad vid ABF:s Konstskola och Konstfack. Representerad vid bl.a. Konstrådet, Riksdagen och Sveriges Allmänna Konstförening. Lång pedagogisk erfarenhet.

              Anders Widoff

              Född 1953. Målare och skulptör. Tidigare professor i måleri på Konstfack och Oslo Kunstakademi. Ett stort antal separatutställningar i såväl Sverige som internationellt, bl.a. Moderna Museet, Liljevalchs Konsthall och Wiener Secession, Wien.

               Anne Pira

               Född1961 i Karlskrona. Bor sedan 1986 i Göteborgoch arbetar i ateljé på Konstepidemin i Göteborg. Utbildad vid KV konstskolan, Hovedskous målarskola, Konsthögskolan Valand samt på Bildlärarinstitutet, Konstfack. Arbetar med måleri, fotografi och text. Har tidigare undervisat på bl.a. Nordiska Akvarellmuseet och har lång erfarenhet av workshops i akvarell.

                Asbjörn Andresen

                Född 1937. Bosatt i Bärfendal. Arbetar med skulptur, måleri, det offentliga rummet och arkitektur i konceptuell mening. Prorektor vid Bergen Arkitekturhögskole till 2010. Utbildad vid Kunstakademiet i Oslo och Paris. Flera offentliga uppdrag. Lärare vid Gerlesborgsskolan från 1986. Ledare för Septemberakademien, Stenakademien och Barfotakademien i Bohuslän.

                 Bengt Jacobsson

                 Född 1952. Bosatt i Borås. Bildkonstnär med akvarell som huvudsakligt uttrycks­sätt. Har haft ett stort antal separatut­ställningar. Deltagit i ett flertal samlings­utställningar i Sverige och utomlands, bland annat Nordiska Akvarellsällskapets jurybedömda utställningar. Erfarenhet av undervisning i akvarellmåleri.

                  Bengt Jahnsson-Wennberg

                  Bengt Jahnsson-Wennberg

                  Född 1965, utbildad vid Umeå Konsthögskola och sysslar huvudsakligen med måleri, gärna i stora format och ibland i installationer, en slags tredimensionella målningar. Inte sällan är utgångspunkten nedskrivna minnesbilder. Det berättande draget är därför ofta framträdande. Arbetar även med text och har bland annat gett ut en roman och en diktsamling.

                   Bertil Böös

                   En av våra mest erfarna akvarellärare som återkommande haft kurser vid Gerlesborgsskolan och även dess tidigare avdelning i Frankrike. Började som elev, till bland andra Arne Isacsson och har sedan undervisat på en rad andra institutioner och haft ett fyrtiotal separat- och grupputställningar. Genom sina många vistelser i Gerlesborg har han kunnat följa landskapets väx­lingar genom årstider och vädersystem. Bertil Böös är upphovsman till och grundare av Nordiska Akvarellsällskapet. Arbetar främst i Göteborg men håller gärna till bland klipporna i Bohuslän.

                    Bo Wetteryd

                    Född 1951. Målare. Bosatt i Gärsnäs, Skåne. Utbildad vid Gerlesborgsskolan Stockholm och Konstakademien i Stockholm. Har undervisat vid Gerlesborgsskolan i Stockholm och Bohuslän.

                     Carina Paulsson

                     Född 1960. Bildkonstnär. Bosatt i Gerles­borg. Utbildad vid Konstfack och Gerlesborgsskolan Bohuslän. Lång pedagogisk erfarenhet.

                      Elsa Agélii

                      Född 1938 i Göteborg. Bosatt i Gerlesborgstrakten. Konstnär med textil och främst broderi som uttrycksmedel. Slöjdföreningens skola 1954-61. Lärare vid HDK och professor i textil konst. Initiativtagare till Täcklebo Broderiakademi, idag en rikstäckande förening med omkring 1000 medlemmar. Driver sedan 2007 ett broderiprojekt med bykvinnor i Indien.

                       Emil Holmer

                       Född i Karlstad 1975. Bor och verkar i Berlin. Utbildad vid Umeå konsthögskola. Arbetar med måleri, teckning, collage och grafik.

                        Ettore ”Blaster” Callegaro

                        Född på 60-talet och uppvuxen i Chioggia i Venedigområdet, Italien. Bor och arbetar i samma område. Har en lång erfarenhet av teckning och måleri och konsten kommer ur en sammansvetsning av hans stora passioner konst, bilar och motorcyklar. Har 25 års erfarenhet av pinstriping.

                         Fredrik Brånstad

                         Född 1973 i Stockholm. Bor och verkar i Stockholm. Utbildad vid Kungl. Konsthögskolan 1997-2002 och innan dess vid Pernby målarskola 1995-97. Har även studerat Konstvetenskap på Stockholms Universitet 1994-95. Arbetar med måleri och har frekvent ställt ut i bl.a. Stockholm och Göteborg.

                          Gunnel Moheim

                          Konstnär verksam i Stockholm med akvarell som huvudsakligt uttryck. Utilbdad vid Konstskolan i Stockholm, Grafik i Lunnevads folkhögskola samt illustration på Forsbergs skola. Mångfaldiga akademier för Arne Isacsson m. fl. Har lång pedagogisk erfarenhet.

                           Hasse Karlsson

                           Född 1952. Bosatt i Vitemölla. Utbildad vid KV Konstskola i Göteborg och vid Konstfack i Stockholm. Har arbetat vid Blekinge tekniska högskola, institutionen för fysisk planering. Kursledare med lång erfarenhet.

                            Inger Wallertz

                            Född 1941. Bosatt och verksam som målare i Övertun, Hamburgsund. Utbildad vid Gerlesborgsskolan Bohuslän och Hovedskous målarskola i Göteborg. Lärare vid Gerlesborgsskolan sedan 1994.

                             Johan Suneson

                             född 1963, är utbildad vid nordiska konstkolan, Gerlesborgsskolan i Bohuslän och på Valand. Johan arbetar som konstnär med berättande bilder, skulpturer och performance. Han har lång pedagogisk erfarenhet och har haft familjekurser i flera år i Malmö. Johan Suneson undervisar vid Kulturcentrum Skåne och vid Lunds universitet.

                              John E. Franzén

                              Född 1942 i Stockholm. Bor sedan 1991 på Österlen. Utbildad vid Kungl. Konsthögskolan 1961-66 och professor vid skolan 1988-95. Ledamot av Konstakademien sedan 1989.

                               Kristina Jansson

                               Född 1967. Bor och arbetar i Stockholm. Utbildad vid The Fine Arts Academy, Vienna 1994-1995 och Kungl. Konsthögskolan 1995-2001. Samarbetar med Andréhn-Schiptjenko i Stockholm. Andra pris i Carnegie Art Award 2009. Lärare vid Gerlesborgsskolan Stockholm.

                                Lars Holm

                                Född 1953. Bosatt i Uppsala. Konstnär med akvarell som huvudsakligt uttryck. Har tidigare även arbetat med teatermåleri och scenografi, samt designat sviter för Icehotel i Jukkasjärvi. Har undervisat vid Gerlesborgsskolan Bohuslän under lång tid.

                                 Lars Sandgren

                                 Född 1962. Bosatt i Kungsbacka. Arbetar som bildlärare och som konstnär. Har bl.a. ställt ut på Rådhusgalleriet i Kungälv, Galleri Bacchus (nu Galleri Öhlund) i Borås samt Galleri 25 i Göteborg. Har också samarbetat med Åkerlund och Rausing.

                                  Lars-Göran Nilsson

                                  Född 1954. Bildkonstnär. Bosatt i Stockholm. Utbildad vid Konsthögskolan Valand i Göteborg och Konstakademien i Köpenhamn.

                                   Magnus Berg

                                   Född 1953. Bor och arbetar i Stockholm, men vistas ofta och gärna i Grekland. Utbildad vid Gerlesborgsskolan Stockholm och Kungliga Konsthögskolan i Stockholm. Tillhör lärarkollegiet på Gerlesborgsskolan Stockholm. En flitig utställare som finns representerad bland annat på Moderna Museet och Nationalmuseum i Stockholm och Göteborgs museum.

                                    Maria Nordin

                                    Maria Nordin, född 1980 i Linköping, bor och arbetar i Stockholm. Examinerad från Kungl. Konsthögskolan i Stockholm 2010. Utmärkande för hennes måleri är storskaliga akvareller, ofta närgånga skildringar av kroppar och ansikten. Hon har ställt ut både på olika håll i Sverige och internationellt. Hon är belönad med Beckers konstnärsstipendium och en rad andra stipendier. Samarbetar med Galleri Magnus Karlsson.

                                     

                                     Marianne Andersson

                                     Född 1956. Verksam i Malmö. Utbildad vid Primus Målarskola i Göteborg och vid Malmö Konstskola Forum. Lång pedagogisk erfarenhet från ett flertal konstskolor bl.a. Munka konstskola. Undervisar sedan 2010 på Kulturcentrum Skåne i Lund.

                                      Martin Jacobson

                                      Martin Jacobson (f. 1978) bor och arbetar i Stockholm. Han har studerat vid Malmö konsthögskola och arbetar framför allt med olja och akvarell. Han har bl.a. ställt ut på Venedigbiennalen, Sidneybiennalen och på Nordiska akvarellmuseet. I januari 2017 är han aktuell med en utställning på galleri Andréhn-Schiptjenko i Stockholm.

                                       Morten Paulsen

                                       Född 1936. Bildkonstnär. Bor i Lillehammer, Norge. Utbildad vid Statens Håndverks- og Kunstindustriskole, Oslo, London Central School of Arts, Kunstakademiet i Tondheim och Kunstakademiet i Oslo. F.d. ordförande för Nordiska Akvarellsällskapet.

                                        Niklas Eneblom

                                        Född 1964 i Arvika. Bor och arbetar i Stockholm och Sandviken. Utbildad
                                        vid Kyrkeruds folkhögskola 1987, KV konstskola 1988, Hovedskous målar­ skola 1989 och Konsthögskolan Valand 1990–1995. Niklas är en återkommande kurslärare hos oss. Samarbetar med Galleri Magnus Karlsson.

                                         Nina Hemmingsson

                                         Nina Hemmingsson, född -71, är konstnär och serietecknare, utbildad vid Kunstakademiet i Trondheim och verksam i Stockholm. Hon har gett ut ett antal serieböcker, som t ex ”Jag är din flickvän nu” och ”Snyggast på festen”. 2012 debuterade hon som poet med ”Det var jag som kom hem till dig”.

                                          Peter Köhler

                                          Peter Köhler

                                          Född 1971. Bor och arbetar i Stockholm. Utbildad vid Nordiska konstskolan i Karleby 1992–1994, Kungliga konsthögskolan 1995–2000. Central Saint Martin London 1998. Verksam med utställningar i Sverige och utomlands samt offentliga uppdrag. Samarbetar med galleri Magnus Karlsson. Lång pedagogisk erfarenhet från bland annat Kungl. Konsthögskolan, Valand, Gerlesborgsskolan, Idun Lovén, Nordiska konstskolan, Nyckelviksskolan samt Edsviks konstskola.

                                           Ria Roes Schwartz

                                           Född 1939. Bor i Nyköping. Utbildad vid De Vrije Akademie i Den-Haag, Nederländerna, Gerlesborgsskolan Bohuslän och hos Arne Isacsson i Provence. Har lång pedagogisk erfarenhet.

                                            Sissel Wibom

                                            Född 1962. Utbildad vid Stockholms tillskärarakademi 1980, Academie Superieure des Beaux-Arts, Paris 1984-86, Konsthögskolan Stockholm 1986-91 och 2001. Representerad vid bl.a. Statens Konstråd, Stockholms stad och Riksdagen. Arbetat som lärare på Arkitekturhögskolan, Konstfack och Konstskolan Basis sedan 1996.

                                             Stina Wollter

                                             Bosatt och verksam i Uppsala. Utbildad på KV konstskola, HDK och Nordiska Konstskolan. Hon arbetar med motiv som behandlar kropp och historia, barndom, kvinnoliv och möten genom tidslagren. Har haft kurser i teckning och måleri sedan 1990. Huvudlärare och pedagogiskt ansvarig på Uppsala konstskola 1998–2002.

                                              Susann Brännström

                                              Född 1956. Bosatt i Stockholm. Utbildad vid Kungl. Konsthögskolan i Stockholm. Har drivit Nordiska Konstskolan i Finland. Tidigare prefekt vid Konsthögskolan Valand. Har examinerat och varit gästlärare på ett flertal högskolor i Norden och i Kina. Har arbetat med konst i offentlig miljö, och haft en lång rad utställningar i Sverige och utomlands.

                                               Susanna Slöör

                                               Född 1962. Konstnär och konstkritiker. Bosatt och verksam i Stockholm. Driver nättidskriften Omkonst (www.omkonst.com) tillsammans med konstnären Leif Mattsson sedan 2002. Konstakademiens ständiga sekreterare sedan 2010.

                                                Ulrika Wärmling

                                                Ulrika Wärmling

                                                Född 1970 i Uppsala. Bor och arbetar i Stockholm. Utbildad vid Gerlesborgskolan i Stockholm 1995-1997 och Kungl. Konsthögskolan i Stockholm 1997-2002. Har haft en lång rad utställningar i Sverige och andra länder. Arbetar med figurativt måleri med subkulturer som tema.                                                 Bertel Fjordvald

                                                 Lokalvård/ Vaktmästeri - Bohuslän

                                                 Jan Wallin

                                                 Vaktmästeri - Bohuslän

                                                 Roza Hagevi

                                                 Lokalvård - Stockholm