Nya lärare knyts till utbildningen i Bohuslän

Läsåret 2019-20 vikarierar Anne Marte Overaa och Lars Noväng för våra fantastiska huvudlärare Frida Klingberg och Shiva Anoushirvani.

Anne Martes metod är sökande och prövande. Ofta börjar hon med en associativ tanke- och skriv- process där hon experimenterar på ett lekfullt sätt och sedan resulterar i ett eller flera verk. Hennes grund ligger i måleriet men i slutändan landar hon ofta i att kombinera det med något annat eller använder andra tekniker som passar det hon vill berätta, till exempel fotografi, installationer, screentryck, skulptur, teckning eller video.

Lars Noväng arbetar gärna i hybridformer som blandar konst med företagande, forskning eller politik; alltid interaktivt och processdrivet och ofta i konstnärliga samarbeten. I sina långsiktiga projekt etablerar han konceptuella handlingsutrymmen där människor gemensamt kan upptäcka, undersöka och omförhandla invanda tänkesätt och beteendemönster. Lars är autodidakt, född 1957 i Umeå och för närvarande baserad i Göteborg och Malmö.

Läs gärna mer om Anne Marte och Lars konstnärliga arbeten på deras hemsidor: http://www.annemarteoveraa.se/ och https://www.larsnovang.com/.

Under tjänstledigheten har Frida ett uppdrag som på Göteborg Konst som processledare 1 % regeln och Shiva ska ägna sig åt sin konst och forskning på heltid. Gerlesborgsskolan önskar Frida och Shiva lycka till och Anne Marte och Lars varmt välkomna till skolan!