Om Gerlesborgsskolans kursverksamhet i Bohuslän

spegling_webb
Det är en brinnande tro på konstens värde för den enskilda människan som är grunden för vårt arbete, oavsett om ambitionen är att bli yrkesverksam konstnär, eller om det är ett intresse vid sidan av det vanliga arbetet eller om en bara vill prova på att uttrycka sig visuellt i största allmänhet.

När Arne Isacsson startade Gerlesborgsskolan, i hjärtat av Bohuslän, 1944, ville han från början att den skulle utgöra ett centrum för konst och kultur, en utbildningsplats för blivande konstnärer och en mötesplats för konst- och kulturintresserade – så som den fortfarande är.

Av tradition har Gerlesborgsskolan många grenar i sin verksamhet; kurser, konstnärlig grundutbildning, kulturprogram, konserter, barnverksamhet, butik, mat och möten. Genom att fortsätta vara en viktig mötesplats för konst och kultur ges möjligheter att hålla dessa olika verksamheter på den höga nivå vi vill. Visionen är att hela tiden kunna utveckla och förbättra skolans verksamhet i takt med tiden och det omgivande samhället.

Våra lärare är de mest intressanta konstnärerna med en gedigen pedagogisk kompetens. Våra ateljéer är tillgängliga året runt, dygnet runt för att ge möjlighet att ta vara på skaparlust och landskapets karaktär oavsett årstid eller tid på dygnet. För att skapa största möjliga fokus på den egna konstnärliga utvecklingen inkluderar våra konstkurser helpension. Restaurangens ambition är att skapa en matupplevelse som främjar välmående och det konstnärliga skapandet.

Varmt välkommen till Gerlesborgsskolans kurser!


För mer information om våra konstkurser i Bohuslän, hör gärna av dig till Claudia Theel, kurs- & utbildningssamordnare på Gerlesborgsskolan Bohuslän, via e-post: info@gerlesborgsskolan.se

Klicka här för att läsa om årets kursutbud i Bohuslän och för att anmäla dig.