Open Call: Artist in Residence och Utställning

GERLESBORGSSKOLAN BOHUSLÄN BJUDER KONSTNÄRER ATT SÖKA OPEN CALL FÖR ARTIST IN RESIDENCE MED UTSTÄLLNING I GALLERI GERLESBORG UNDER HÖSTEN  2020

 

Skolan är en aktiv mötesplats för kultur och vi har utställningar, föreläsningar, filmvisningar och konserter regelbundet. Gerlesborg som plats är kulturtätt, med Gerlesborgsskolan, Konstnärernas Kollektivverkstad, Scenkonstskolan och många åretruntboende konstnärer och kulturarbetare. Tanken är att den som kommer som gästande residenskonstnär ska kunna utnyttja sig av det kontaktnät som finns här samt inspireras av den vackra natur som fick Arne Isacsson att starta skolan just här.

 

Ansökan ska bestå av en pdf-fil med Konstnärs-bio (max 600 tecken) där du kortfattat beskriver ditt konstnärsskap, en kort projektbeskrivning för vad du vill göra under residensperioden (max 600 tecken), CV om max en A4 och max tre A4-sidor med bilder på arbetsprover. Filen får vara max 2MB. Vi har inte möjlighet att bedöma ansökningar som inte förhålla sig till dessa restriktioner. Ansökningarna bedöms av en jury bestående av representanter från skolans elever och personal samt Kulturverksamhetens koordinator. Vi accepterar ansökningar från konstnärer i olika åldrar och skeden i sin karriär, vi prioriterar dock konstnärer som inte under residensperioden är under pågående utbildning.

Ansökan skickas via mail till: opencall@gerlesborgsskolan.se och märks AIR HT20 senast 31/7 2020.

Den konstnär som blir antagen får vistas i en ateljé om 15-20m2 med havsutsikt under perioden 14/9-14/10 2020. Utöver ateljéplatsen finns också tillgång till enklare verkstäder. Under perioden får även konstnären boende i övernattningsrum om 15-20m2 med utsikt över havet. I rummet finns säng, skrivbord och handfat. Dusch och toalett delas med andra övernattande konstnärer och finns i den lilla korridoren, kök finns att dela med skolans personal och gästande konstnärer.

Överlappande med residensperioden startar hängningen av utställningen då konstnären installerar med stöd från Koordinatorn för Kulturverksamheten. Sedan står utställningen 14/10 – 15/11 med vernissage och offentlig presentation av din arbetsperiod 14/10. Konstnärens har alltså möjlighet vara på plats i Gerlesborg 14/9-15/10.

 

Villkor:
Konstnär som beviljas residens under perioden får:
– Utställning enligt MU-avtal (kategori 4, Separatutställning 5 veckor): 6500 sek (f-skatt, inkl moms och avgifter)
– Medverkande-ersättning/produktion: 5200 sek (f-skatt, inkl moms och avgifter)
– Täckta resekostnader (dock max 2500 sek)
– Gratis boende i fantastiska lokaler!
– Gerlesborgsskolan står också för marknadsföring och tryck av utställningstext, affischer mm.
– Konstnären står själv för dokumentation av utställningen och delar sedan denna med Gerlesborgsskolan för att använda på vår hemsida och sociala medier.

 

Gerlesborgsskolan följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och kan komma att anpassa residenset efter vid den tiden rådande riktlinjer.

 

Vi ser fram emot din ansökan!