Residens HEMIFRÅN: Agnes Mercedes

Gerlesborgsskolan presenterar:

Residens HEMIFRÅN: Agnes Mercedes 

31 december 2020, nätbaserad redovisning: www.gerlesborgsskolan.se

Dokumentation i ljud- och bild.

Klicka på länkarna nedan och se hennes två nya videoverk skapade under residensveckan!

Film #1: Agnes Mercedes cyberspacegrace

Film #2: LineDanceSing

Agnes kommenterar sitt arbete under sitt Residens HEMIFRÅN:

Glimtar från en färd i fjärran,

mot kärnan,
där explosionen tar vid,
virvlande vidunder far in i sitt under,
i skimret där allt glimmar till
* allt som vill *
bli till *.*
Färden bjuder in till nedslag från mitt skapande genom nu, då, sen, mittemellan, allt smälter samman, hundraåriga frön gror, växten blir stor, som ett hus, jag flyttar in, i ett hem som dansar vidare mot ett nytt cyberplace in the haze of ettor och nollor i evighet 111111001110000000010101

_______________________________________________________________________

AGNES MERCEDES  var bokad för konsert på Gerlesborgsskolan den 12e december men den tvingades ställas in pga striktare rekommendationer från FHM. Nu kommer hon istället genomföra ett residens hemifrån sin lägenhet i Sthlm över jul. Residenset redovisas i form av en dokumentation som hon själv formulerar som “en liten cyberspacegrace-upplevelse, där jag blandar mina digitala skisser/heartcores till en form av collage i gränslandet mellan ljud/bild/text/musik, sinnenas samspel utifrån teknikens möjligheter”.

Dokumentationen kommer att läggas upp på skolans hemsida på nyårsafton, den 31 december 2020. Det kommer inte vara en streamad konsert utan ni kan gå in och titta när det passar!

Som barn öppnade Agnes dörren mot världsalltet tillsammans med familjens knarrande piano, sedan har hon studerat komposition på musikhögskolan, givit ut albumet Melodic Fairytales, Havsandemoner och nu i våras EP:n Heal Into Holiness, hon har framfört över 200 konserter, musik- och ljudsatt film, radio, tv och utställningar i Sverige och utomlands.

https://www.agnesmercedes.com

 

Om projektet Residens HEMIFRÅN:

Närproducerade musik/konst-residens som initierar tvär-estetiska samarbeten med lokal anknytning i syfte att skapa ett nytt kulturarv för platsen, på platsen. Residensen kommer även fungera som tidsdokument över konstnärliga arbeten under en pandemi och reflektera över konstnärens funktion i en tid av ovisshet och förändring.

Gerlesborgsskolans musikråd vill genom projektet kartlägga och dokumentera platsens kreativa potential som ett led av den rådande pandemins restriktioner, skapa incitament för samarbeten mellan ljudkonstnärer/musiker och visuella konstnärer. Residensen genomförs hemma hos konstnärerna och redovisas genom en filmad dokumentation bestående av två delar.

 .