Residens HEMIFRÅN

—————————————————————–

De Räddade Orden. De klingande Orden.

Lör 27 februari, nätbaserad redovisning.

—————————————————————–

KRISTIN JONSSON och BJÖRN HANSSON

Lördag 30 januari, nätbaserad redovisning.

Kristin och Björn tar avstamp från två diametralt olika bakgrunder och förenas kring ett arbete där ritualer, ensamhet och mellanrum får spela stor roll. Ofta är verken platsspecifika där materialbaserade tolkningar möter ljud och rörelse. En abstrakt upplevelse av känsla förstärks genom dräkter och masker som påverkar den fysiska förmågan; tillsammans med visualisering av miljöer skapar det en möjlighet att ritualisera vardagliga rörelser och händelser.

Genom bland annat sjömanshundar, berg och pokaler utforskas känslan av ensamhet och tillhörighet, vinst och förlust från sin kontext till en pastellfärgad kompott.

Här är deras redovisningsfilm Berget med ett inledande samtal om verket, konsten i allmänhet och livet som konstnär under den rådande pandemin:

AGNES MERCEDES

Torsdag 31 december, nätbaserad redovisning.

Agnes var bokad för konsert på Gerlesborgsskolan den 12e december men den tvingades ställas in pga striktare rekommendationer från FHM. Nu kommer hon istället genomföra ett residens hemifrån sin lägenhet i Sthlm över jul. Residenset redovisas i form av en dokumentation som hon själv formulerar som “en liten cyberspacegrace-upplevelse, där jag blandar mina digitala skisser/heartcores till en form av collage i gränslandet mellan ljud/bild/text/musik, sinnenas samspel utifrån teknikens möjligheter”.

Agnes kommenterar sitt arbete under sitt Residens HEMIFRÅN:

Glimtar från en färd i fjärran,

mot kärnan,
där explosionen tar vid,
virvlande vidunder far in i sitt under,
i skimret där allt glimmar till
* allt som vill *
bli till *.*
Färden bjuder in till nedslag från mitt skapande genom nu, då, sen, mittemellan, allt smälter samman, hundraåriga frön gror, växten blir stor, som ett hus, jag flyttar in, i ett hem som dansar vidare mot ett nytt cyberplace in the haze of ettor och nollor i evighet 111111001110000000010101