Röster om Konstnärlig grundutbildning, Gerlesborgsskolan Bohuslän, Felix Dahlström Persson

”Att få möjlighet att bo på landet, avskilt från en större stad och storstadsrytmen har gett mig utrymme att att hitta min egna rytm och arbeta med mina projekt mer fokuserat. Det är fint att ha havet så nära och en ny miljö att utforska, ny för min del som är uppväxt i Jämtland.

Jag gillar att skolan bjuder in verksamma konstnärer som har Workshops i antingen en eller två veckor, utöver de fyra huvudlärarna som återkommer varje månad. De praktiska kurserna har också varvats av med teori i konst och filosofi, något jag uppskattar för att få en större referensram. Ett annat plus är att vi har tillgång till ateljéerna hela dygnet där det också finns mycket plats att arbeta på.

Och eftersom att skolan ligger mellan Göteborg och Oslo är det relativt enkelt att ta sig längs med kusten åt båda hållen, bara någon timma med buss”.

Bilden är från kursen Föremål, skulptur, installation, lärare: David Larsson