Rural Talks – Att komma hit och komma hem!

Att Komma Hit och Att Komma Hem
– Rural Talks i samarbete med Gerlesborgsskolan

Rural Talks #8 Bottna/Gerlesborg

Rural Talks är en serie samtal på konst-och kulturtäta orter på landsbygden i Västra Götalandsregionen, med stöd av ADA/ BusinessRegionGöteborg. Kring Bottna/Gerlesborg har Rural Talks hållit flertal seminarium och efterhand startat upp flera arbetsgrupper med olika fokus och inriktning. Här finns odlingsgruppen och utbildningsgruppen med flera. Alla med fokus på att förenkla och förbättra livet, tillgängligheter och sammanhanget i och omkring Bottna/Gerlesborg och alla baserade på eget initiativ och engagemang från områdets bosatta.

Rural Talks har blivit inbjudna att vara med som en del av utställningen Att Komma Hem i Gerlesborgs Konsthall under sommaren 2019 då fokus under utställningen ligger vid just geografisk tillhörighet och sammanhang på glesbygden. Som en del av sin medverkan i utställningen håller Rural Talks ett seminarium i utställningsrummet söndagen den 7 juli kl 13-16. Då bjuds det på fika och alla är välkomna att ta del av utställningen genom linsen Rural Talks för dagen sätter på den.

Vad är detta att komma hem? Och vad innebär det att komma hit?
Det är frågeställningar som går igen i dagens föredrag, framträdande och samtal.

7 Juli kl 13-16 Gerlesborgs Konsthall Ingen föranmälan.
Fri entré.
Fika serveras.

Det finns små rotade sticklingar på utlåningshyllan. Alla är välkomna!
Samtalsledare: Catharina Göransson.

Utöver seminariet den sjunde Juli har Rural Talks även låtit installera ett sticklingsbibliotek i Konsthallen. Här kan lokalinvånare så väl som besökare byta sticklingar med varandra gratis. Det blir ett sätt att dela med sig av sitt hem till varandra och också ett sätt att se på vad som faktisk odlas i området. Kanske kan du få med dig en humle som vuxit i Skärkäll i generationer. Eller vinbär som tål jorden och väderleken vid västkusten extra bra. Ta gärna med dig egna sticklingar att byta med och märk dem med ursprung och art om.

Mer info om Rural Talks finns att hitta på deras hemsida: http://bottnafjorden.se/ruraltalksbottna/

Välkomna!