Rural talks: Samhällsförening?

 

Efter tre lokala samtal som har bestått av kortare föredrag och samtal (du kan se rapporterna från de tidigare träffarna här) så har det märkts en önskan att bli praktiska. En sådan praktisk fråga som dykt upp är om det i lokalsamhället behövs en samhällsförening, en förening som kan fungera som en paraplyorganisation för de olika föreningar och grupper som finns i vår trakt. En förening som kan ta tag i de frågor och önskningar som ligger mellan eller över de befintliga organisationerna och sammanhangen. Nu är det därför dags för ny träff för att just fokusera på denna fråga.

Onsdagen den 21 nov. mellan 17:30 och 20:00 på Gerlesborgsskolan 

Fritt inträde, ingen föranmälan.

Förutom så många som möjligt av de lokala föreningarna och nätverken så har två personer med stor erfarenhet av lokal organisering bjudits in för att inleda och delta i kvällens samtal. Ulla Herlitz (Styrsö) och Hans Arén (Koster) som även har skrivet den läsvärda skriften ”Den första samhällsnivån” (läs mer och ladda ner den gratis här!)

Välkomna!

Kvällen ingår i Rural Talks Bottna Gerlesborg och görs i samarbete med Gerlesborgsskolan. Rural Talks är en serie platsspecifika samtal som förs på kulturtäta orter i regionen på uppdrag av ADA/BusinessRegionGöteborg. Kontakt: Marcus Nordgren murkas@gmail.com