Stipendiater ställer ut på Galleri Ranrike

Våren 2019 mottog Emilia Signarsson och Axel Åhnberg, två studerande som gått sitt första år på Konstnärlig grundutbildning i Gerlesborg, Tanums kommuns utställningsstipendium. Vernissagen äger rum torsdag 10 okt kl 14, utställningen pågår till 15 nov. Här följer några rader av var och en av dem om verken som visas. Galleri Ranrike ligger i Tanums kommunhus, Apoteksvägen 6, Tanumshede. Galleriet är öppet kl 8 – 16.30, måndag till fredag.

Axel Åhnberg:

Kommunikation är ovärderligt för oss människor, det är nått vi lever med och lär oss av, nått vi konstant får brottas med och njuta av när vi försöker uttrycka oss själva; uppfatta andra och annat; att gör det vi kanske kan själva. Men vart kommer de ifrån: talet, hörseln, synen? Uppe på berget får Moses höra att det är Gud som bestämmer vem som talar, hör och ser. Gud som arkitekt till allt vi gjort tillsammans; varenda given blick, hört ljud och talat ord.

Kommunikation är det centrala i min konst och med processen ville jag ta mig till ämnets kärna och ursprung. Samtidigt ville jag fortsätta gräva i min egen tro och tvivel, saker som jag kanske inte är redo för men som jag i bibeln och kristen tradition finner ingångar till att hantera.

Emilia Signarsson:

‘skulle vi hitta varandra
bara av en slump
vi tittade åt just det hållet
där vi var
samtidigt
vi finns båda två’

Det här verket har kommit ur mötet med, och tankarna kring, en sten jag mötte i skogen.