Thus Owls

Fre 9e december kl 19.30

Foto: Tim Georgeson

Thus Owls är tillbaka med ett omfattande, djärvt och vackert dubbelalbum med titeln Who Would Hold You If The Sky Betrayed Us?, en saxofon-späckad resa med en av Kanadas mest utmanande akter, en explosion av improvisation, poesi och visionär rock’n’roll som söker svar på vad det innebär att vara och höra till.


Thus Owls, som bildades i Stockholm men idag har Montreal som hemvist, är Erika och Simon Angells ständigt skiftande och kreativa projekt. Sedan debuten 2009 har de etablerat sig som en fristående röst på den internationella musikscenen. Ur en konstnärlig twilight zone där jazzorienterad, avantgard rock blandas med fritt mässad poesi har många olika sättningar och tvärkonstnärliga framträdanden fått ta form genom åren. Musik komponerad för fyra elgitarrer, interaktiva ljudinstallationer, filmmusik och samarbeten med musiker och konstnärer som Danìel Bjarnason (Ben Frost, Iceland Symphony Orchestra), Liam O’Niell (Suuns), filmkonstnären Karl Lemieux (Godspeed You! Black Emperor) och dansaren Hanako Hoshimi-Caines (Cullbergballetten). 

På Gerlesborg kommer Thus Owls att presentera musik från sina nya skiva tillsammans med interaktiva installationer och med Lisen Rylander Löve på saxofon.


Erika Angell – sång, keyboard

Simon Angell – Gitarr

Samuel Joly – trummor

Lisen Rylander Löve – saxofon

Samlingssalen, Gerlesborgsskolan

Fre 9e december kl 19.30

Entré: 100 krStudenter på Gerlesborgsskolan/Scenstudion samt barn under 12 årgratis

Inget förköp, biljett köps vid entrén, enklast med Swish.

Välkomna!