Unga Gerlesborg

Gerlesborgsskolan i Bohuslän arbetar aktivt med konst och kultur för barn och ungdomar under programmet Unga Gerlesborg.

Vi erbjuder öppen barn- och ungdomskonstverkstad (skapa själv under handledning av konstpedagoger), guidade visningar av utställningar för barn och ungdomar, konserter, scenkonstföreställningar och matinéfilm för barn och unga samt kulturskoleverksamhet i samarbete med Tanum och Sotenäs kommuner.

Kulturskolan

För dig mellan 9-14 år: anmäl dig till kulturskolan konst! Kulturskolan konst ses varannan måndag 17:00-19:00 under terminen. Vi tittar på samtidskonst och aktuella utställare i Galleri Gerlesborg och prövar våra egna idéer i olika material och tekniker. I slutet av terminen gör vi en egen utställning. Pga Covid 19 skedde vårterminen mestadels genom digitala möten. Elevernas föräldrar fick på förhand hämta ut konst-kit till lektionerna som sedan skedde på samma tid.

Vill du delta eller har ett barn som vill delta i Kulturskolan hos oss kan du ta kontakt med rektorn på den skola du/ditt barn går. Eller maila Annica Bjering (annica.bjering@tanum.se) i Tanums Kommun, respektive Kent Nord (kent.nord@sotenas.se) i Sotenäs Kommun.

Se vår utställning i den nya Barn- och Ungadelen av Galleri Gerlesborg 12 maj – 13 juni. Alla dagar 11-14.

Här bilder från vår graffiti-work shop som avslutade Kulturskolan konst våren 2021.

Konstverkstan

Vi bjuder in till konstverkstad för barn i åldrarna 4-8år. Vi provar olika konstnärliga tankesätt och praktiker i Gerlesborgsskolans lilla ateljé och/eller utomhus med konstpedagog Marika Sanaksenaho. Ha oömma kläder då vi kan komma att använda färg och lim som kan vara svårt att få bort. Gerlesborgs Kök och Kafe håller öppet 10-16 varje dag. Passa på att stanna för att fika eller äta er lunch här. Mer info på: http://gerlesborgskok.se/

Covid 19: Gerlesborgsskolan har byggts om så att vår barnverksamhet och kursutbildningen vid verkstadstillfällena pågår i två separata delar av byggnaden. Dessutom har vi nu alltid föranmälan och ett begränsat antal platser om fem barn per verkstadstillfälle som är 1,5 timme. Föräldrar hämtar och lämnar utanför entrén till skolan. Undantag görs för barn i behov av särskilt stöd. Boka då en extra barnbiljett till den vuxna som följer med. Med hopp om gott samarbete, välkomna!

För mer information Gerlesborgsskolans Barn- och Ungapedagog Marika Sanaksenaho:
marika@gerlesborgsskolan.se

Eller Kulturkoordinator Linnea Jardemark:
070 2039542  linnea@gerlesborgsskolan.se

Följ Gerlesborgsskolan på facebook och följ Unga Gerlesborg på Instagram för info om program och uppdateringar eller ändringar.