Unga Gerlesborg

Gerlesborgsskolan i Bohuslän arbetar aktivt med konst och kultur för barn och ungdomar under programmet Unga Gerlesborg.

Vi erbjuder öppen barn- och ungdomskonstverkstad (skapa själv under handledning av konstpedagoger), guidade visningar av utställningar för barn och ungdomar, konserter, scenkonstföreställningar och matinéfilm för barn och unga samt kulturskoleverksamhet i samarbete med Tanum och Sotenäs kommuner.

Kulturskolan

För dig mellan 9-14 år. Välkommen till Gerlesborgsskolan och Kulturskolan Konst. Under åtta tillfällen (ungefär varannan vecka) möts klassen som består av elever både från Sotenäs och Tanum. Tillsammans tittar vi på samtidskonst och prövar våra egna idéer i olika material och tekniker. Varje termin får vi en lektion med skolans residenskonstnär och möter aktuella utställare i Galleri Gerlesborg. I slutet av terminen gör vi en egen utställning i Unga Gerlesborg. Start måndag 7/2 17:00-19:00 på Gerlesborgsskolan med konstpedagog Marika Sanaksenaho (marika@gerlesborgsskolan.se)

Vill du delta eller har ett barn som vill delta i Kulturskolan Konst hos oss, gör din registrering via studyalong.se/tanum om du tillhör Tanums Kommun, respektive studyalong.se/sotenas för boende i Sotenäs Kommun.
Varmt välkommen med din anmälan!

Konstverkstan

Vi bjuder in till konstverkstad för barn i åldrarna 4-8 år. Kom och lek med olika konstnärliga tankesätt och praktiker i Gerlesborgsskolans lilla ateljé med konstpedagog Marika Sanaksenaho. Inga förkunskaper behövs, men ha gärna oömma kläder då vi kan komma att använda färg och lim som ger fläckar. Vårens datum:

6/2 10:00-11:30

6/3 i samband med Bottnafjorden glöder!

3/4 10:00-11:30

17/4 10:00-11:30 påskspecial!

1/5 10:00-11:30

15/5 10:00-11:30

5/6 10:00-11:30

26/6 barnaktivitet i samband med sommarutställning!

Covid 19: Vi fortsätter med föranmälan via billetto.se och ett begränsat antal platser. Föräldrar hämtar och lämnar utanför lilla ateljén som ligger längst bort i änden av skolan. Undantag görs för barn i behov av särskilt stöd. Maila marika@gerlesborgsskolan.se och boka en extra barnbiljett till den vuxna som följer med. Biljettsläpp i januari 2022.

OBS! Gerlesborgs Kök och Kafe håller för närvarande stängt. Mer info på: http://gerlesborgskok.se/

Unga Gerlesborgs öppna ateljé

Besök vår permanenta work-shopdel som ligger i anslutning till galleriet. Den är till för barn och unga som vill läsa eller skapa. Här visas även processer från Konstverkstan och Kulturskolan Konst.

Den öppna ateljén och Galleri Gerlesborg är för tillfället stängt pga rådande omständigheter.

För mer information Gerlesborgsskolans konstpedagog Marika Sanaksenaho:
marika@gerlesborgsskolan.se

Eller kulturkoordinator Linnea Jardemark:
070 2039542  linnea@gerlesborgsskolan.se

Följ Gerlesborgsskolan på facebook och följ Unga Gerlesborg på Instagram för info om program och uppdateringar eller ändringar.