Unga Gerlesborg

Gerlesborgsskolan i Bohuslän arbetar aktivt med konst och kultur för barn och ungdomar under programmet Unga Gerlesborg.

Vi erbjuder öppen barn- och ungdomskonstverkstad (skapa själv under handledning av konstpedagoger), guidade visningar av utställningar för barn och ungdomar, konserter, scenkonstföreställningar och matinéfilm för barn och unga samt kulturskoleverksamhet i samarbete med Tanum och Sotenäs kommuner.

Kulturskolan

För dig mellan 9-14 år. Välkommen till Gerlesborgsskolan och Kulturskolan Konst. Under åtta tillfällen (ungefär varannan vecka) möts klassen som består av elever både från Sotenäs och Tanum. Tillsammans tittar vi på samtidskonst och prövar våra egna idéer i olika material och tekniker. Varje termin får vi en lektion med skolans residenskonstnär och möter aktuella utställare i Galleri Gerlesborg. I slutet av terminen gör vi en egen utställning i Unga Gerlesborg. Start måndag 5/9 17:00-19:00 på Gerlesborgsskolan med konstpedagog Marika Sanaksenaho (marika@gerlesborgsskolan.se)

Vill du delta eller har ett barn som vill delta i Kulturskolan Konst hos oss, gör din registrering via studyalong.se/tanum om du tillhör Tanums Kommun, respektive studyalong.se/sotenas för boende i Sotenäs Kommun.
Varmt välkommen med din anmälan!

Konstverkstan

Konstverkstad för alla barn 4-12 år. Varje söndag i juli 10:00-14:00 med Olle Huge Edwards i Samlingssalen! Kom och lek med olika konstnärliga tankesätt och praktiker på Gerlesborgsskolan. Inga förkunskaper behövs!

3/7 Akvarell. Vi provar nya sätt att fånga havet på papper (i Stora Ateljén).
10/7 Animation. Vi gör figurer och får dom att röra sig.
17/7 Måla på objekt. Ta med dig något du vill måla på!
24/7 Strandfynd. Vi bygger skulpturer av sådant som flutit iland.
31/7 Festivaltema. Det är Clandestino-festival i Bottna, Vi gör masker och andra saker som går att ha på sig.

Säkra din plats med förköp via billetto.se och kom klockan 10:00. Resten av dagen drop in i mån av plats och betalning via Swish.

Unga Gerlesborgs öppna ateljé

Besök vår permanenta work-shopdel som ligger i anslutning till galleriet. Den är till för barn och unga som vill läsa eller skapa. Här visas även processer från Konstverkstan och Kulturskolan Konst.

För mer information Gerlesborgsskolans konstpedagog Marika Sanaksenaho:
marika@gerlesborgsskolan.se

Följ Gerlesborgsskolan på facebook och följ Unga Gerlesborg på Instagram för info om program och uppdateringar eller ändringar.