Unga Gerlesborg

Gerlesborgsskolan i Bohuslän arbetar aktivt med konst och kultur för barn och ungdomar under programmet Unga Gerlesborg.
Vi erbjuder öppen barn- och ungdomskonstverkstad (skapa själv under handledning av konstpedagoger), guidade visningar av utställningar för barn och ungdomar, konserter, scenkonstföreställningar och matinéfilm för barn och unga samt kulturskoleverksamhet i samarbete med Tanum och Sotenäs kommuner.

Kulturskolan konst
Är du mellan 9-14 år och bor i Sotenäs eller Tanum? Är du nyfiken på konst och tycker om att uttrycka dig? Då är Kulturskolan konst något för dig! Vi ses under åtta tillfällen (ungefär varannan vecka) på konstskolan i Gerlesborg. Tillsammans tittar vi på samtidskonst och prövar våra egna idéer i olika material och tekniker. Varje år får vi en lektion med skolans residenskonstnär och möter aktuella utställningar i Galleri Gerlesborg. I slutet av terminen gör vi en egen utställning i Unga Gerlesborg.

Lokal: Stora Ateljén Gerlesborgsskolan
Måndagar 17:00-19:00 (start 4/9)
Lärare: Marika Sanaksenaho

Vill du delta eller har ett barn som vill delta i Kulturskolan konst hos oss, gör din registrering via studyalong.se/tanum om du tillhör Tanums Kommun, respektive studyalong.se/sotenas för boende i Sotenäs Kommun.
Varmt välkommen med din anmälan!

Konstverkstad
För dig mellan 4-12 år. Kom och lek med olika konstnärliga tankesätt och praktiker på Gerlesborgsskolan. Inga förkunskaper behövs! Vi har öppet en gång i månaden hela hösten. Vi ses 17 september, 15 oktober, 12 november och 10 december! En biljett kostar 30:- och vi har drop in under hela verkstadstiden och betalning sker via Swish. Ingen förbokning.

Unga Gerlesborgs öppna ateljé
Besök vår permanenta work-shopdel som ligger i anslutning till galleriet. Den är till för barn och unga som vill läsa eller skapa. Här visas även processer från Konstverkstan och Kulturskolan konst. Utställning i höst 27/11-11/12 för Kulturskolan konst.

Väggen
Bakom Gerlesborgsskolan mitt i landskapet finns en laglig graffitivägg. Välkommen att använda den, medtag egna färger!

Övrig information
Observera att skolans restaurang inte håller öppet. Ta gärna med egen fika!

För mer information om barn- och ungaverksamheten på Gerlesborgsskolan kontakta konstpedagog Marika Sanaksenaho:
marika@gerlesborgsskolan.se

Följ Gerlesborgsskolan på facebook och följ Unga Gerlesborg på Instagram för info om program och uppdateringar eller ändringar.