UTSTÄLLNING: Joar Torbiörnsson

At a third glance on the next to last page

Under våren skulle Joar Torbiörnsson varit gästande residenskonstnär på Gerleborgsskolan. På grund av restriktioner kring Corona-pandemin har residensperioden istället blivit ett hemresidens. Den 21 juni presenterar Joar Torbiörnsson sitt arbete i utställningen At a third glance i Galleri Gerlesborgs fönster samt digitalt på gallerigerlesborg.se

Joar om arbetsperioden:
Jag under de senaste veckorna utforskat tvådimensionellt bildskapande, vilket jag tidigare inte arbetat med i någon större utsträckning. Processen har varit inriktad på att konvertera mina intressen “i rummet” till det tvådimensionella planet. Arbetet har påverkats av de tryckande omständigheterna under den pågående pandemin, samt en fascination över de lagar och små beståndsdelar som utgör vår värld och våra upplevelser, passerar igenom oss, tränger genom våra membran, sprider liv och död, plus och minus, volym och tomrum.

Joar Torbiörnsson arbetar främst med skulptur och installation och använder sig av minimala uttryck som gränsar till det banala och humoristiska. Verkens tematik rör bland annat dess tillkommande, själva idén eller tanken; konstverkets ontologi och det ramverk i vilket det visas upp, och de efemära upplevelser som möjliggörs däri. Joar Torbiörnsson har studerat fri konst vid Gerrit Rietveld Academie i Amsterdam med en examen från 2019 och dessförinnan design vid HDK i Göteborg.

DUBBELVERNISSAGE
15:30 Invigning
16:00 Live-musik med Dogpark
Plats: Utanför Gerlesborgs Konsthall

ÖPPETTIDER
Tis – Sön 11:00 – 17:00
Fri entré
Utställningen pågår till 9 augusti 2020

VARMT VÄLKOMNA!

Gerlesborgsskolan följer folkhälsomyndighetens riktlinjer för att minska smittspridning av Covid-19. Därför är sommarens program delvis förändrat. Vi håller konserter utomhus med en maxgräns på 50 personer. Sommarens utställningar upplevs från utsidan, genom galleriets fönster samt online. Alla besökare uppmanas att hålla social distans, god handhygien och stanna hemma om en känner sig sjuk.