Utställning: Lina Selander

Modellen med den röda fågeln
Utställning med Lina Selander
20 januari – 21 mars 2021

Selander är en av Sveriges mest nyskapande konstnärer inom rörlig bild. Hennes filmer och installationer tar ofta sin utgångspunkt i historiska brytpunkter. Ett system eller en fysisk plats kollapsar och något nytt tar form; den analoga filmens berättande gentemot den digitala, ett politiskt eller ekonomiskt systems rämnande ned i ett annat. Verken återkommer till frågor om bilden som minne, avtryck och representation. Lina Selander är född 1973 i Stockholm där hon bor och arbetar.

I utställningen visar hon två av sina senaste filmverk: Överföringsdiagram nr 2 och Modellen med den Röda fågeln som båda är filmade med 16 mm.

Selander har under de senaste åren gjort soloutställningar på Kunst Haus Wien; Göteborgs Konsthall; Iniva (Institute of International Visual Arts), London; Moderna Museet, Stockholm; VOX – Centre de l’image Contemporaine, Montréal och hon har deltagit i grupputställningar som Kievbiennalen 2015, Seoul Media City Biennale 2014; Manifesta 2012 i Genk, Belgien; Bukarestbiennalen 2010; samt på Haus der Kulturen der Welt, Berlin. Hon var även den svenska representanten i Venedigbiennalen 2015. Hon har vid flertalet tillfällen undervisat på Gerlesborgsskolan Stockholm och även i skolans i ledningsråd. Sedan 2017 har hon varit gästprofessor vid Kungl. Konsthögskolan i Stockholm.

Öppet alla dagar 11:00 – 14:00

För att du ska känna dig trygg under ditt besök i Galleri Gerlesborg tar vi endast emot max fyra personer åt gången. Ni möts av en värd som släpper in er i konsthallen. Vi föredrar att besöket förbokas via billetto. Varje dag finns tre bokningsbara tider, kl 11, kl 12 och kl 13. Vänligen kom på utsatt starttid så att vi kan hjälpas åt att hålla en bra spridning av besökare. Drop in sker i mån av plats.

Ett tips är att kombinera ditt besök med en fika eller lunch i Restaurang Gerlesborg Kök och Kafé som ligger i anslutning till Galleriet. Gerlesborg Kök och Kafé ligger alldeles i anslutning till Galleriet och håller öppet kafé mellan 9-16. Lunch serveras 12-14 vardagar. Lör och sön till 15.00.

Fri Entré
Boka din entrébiljett här