Utställning och digital presentation av vårens residenskonstnär Johan F. Karlsson

Galleri Gerlesborg
12 maj – 13 juni
Alla dagar 11-14

Under residensperloden kommer Johan F. Karlsson studera forntida navigeringstekniker som är grundade på ljus och horisontstudier, framför allt tekniker som använder Islandsspat som ett navigeringsverktyg. Genom att experimentera med olika innovationer som har används i detta område strävar han att utforska ljuset som ett användbart element i rummet.

Karlssons nuvarande projekt ska undersoka en glömd kunskap om hur vi har orienterat oss genom naturliga tillvägagångssätt i vår omgivning och relatera det i en konstnärlig process. Horlsonten är ett inflytelserikt motiv i hans konstnärliga arbete som han kommer att utforska som en källa for kroppslig kunskap och tanke.

Johan F. Karlssons konstnärliga arbete omfattar fotografi skulptur video och installation. Han är intresserad av potentialen och uppfattningen av rummet och hur vi orienterar oss i vår omvärld. Karlsson arbetar ofta med ljusets egenskaper kombinerat med material som sten trä glas och järn. Som utgångspunkt for sitt arbete använder han bl.a. teoretiska begrepp kring teman som lokalitet tid rörelse och närvaro. Hans konstnärliga praktik strävar efter betydelsen av redcering och att upptäcka den centrala egenskapen i varje ting.

Den 12 maj håller residenskonstnär Johan F. Karlsson en digital presentation av sin arbetsperiod. Länk till presentationen HÄR

Galleri Gerlesborg har ett maxantal på 4 personer åt gången.

Ett tips är att kombinera ditt besök med en fika eller lunch i Restaurang Gerlesborg Kök och Kafé som ligger i anslutning till Galleriet. Gerlesborg Kök och Kafé ligger alldeles i anslutning till Galleriet och håller öppet kafé mellan 9-16. Lunch serveras 12-14 vardagar. Lör och sön till 15.00.